Kommentarer till valresultat

Valrörelsen är över och det är blandade känslor, inte bara hos mig, men säkert hos många andra oavsett partitillhörighet. Valrörelse är roligt, det är intensivt, men också fullständigt utmattande när det är över. Det märkliga bara är att det ännu inte är över. Jag har fått rösta i de senaste tio riksdagsvalen, men det är första gången som jag är fullständigt oviss om vem som kommer att styra landet.

Det som alla varnade för händer nu på riksplanet. Ett främlingsfientligt parti som talar om en kamp där det gäller att vinna eller dö har vunnit gehör hos fler, men ändå inte hos så många som det spekulerats om (tack och lov). Vänsterpartiet som inte funnits med i regeringen utan som kunnat äta kakan och ha den kvar, växer allt rödare. Socialdemokraternas beroendeställning till Vänsterpartiet är märklig och nu i efterhand med allt lägre siffror för S finns det säkert många socialdemokrater som undrar om det verkligen var värt det att ha med Sjöstedt i båten?

För egen del är jag otroligt stolt över min partiledare Ebba Busch Thor som visat att Kristdemokraterna har en plats i svensk politik. När andra envist räknat ut oss kristdemokrater har Ebba fortsatt med att vara tydlig och tala om det som behöver förändras för att du ska kunna lita på Sverige. Det var härligt att tala med människor i valstugan som sa att jag har aldrig tidigare ens funderat på KD, men Ebba har tydligt visat var ni står och vad ni står för så nu lägger jag min röst på er. 

För ett par veckor sedan publicerade VK en ”stor” lokal opinionsundersökning för Umeå som visade på att KD hade stöd av 2 % (!) och att vi skulle därmed åka ut ur kommunfullmäktige. Jag sa det då och jag säger det igen – räkna inte bort KD. I år var det fler personer som röstade på KD jämfört med 2014, men resultatet slutade på 3,8%. För den som aldrig trodde att vi skulle klara det är det förstås ett jättebra resultat, för mig som vill mer för Umeå så är det en besvikelse. Siffran är fortfarande preliminär så vi får se vad som händer. Den fråga som alla ställer sig, vem tar Socialdemokraternas hand i politiken? Fortsättning följer.

Etiketter: , , ,

4 kommentarer

 1. Micke

  Väldigt konstig ingång i detta inlägg.

  Avstånd från SD, när SD behövs för att bilda regering. Tror du är med i fel parti, inte dessa vindar som blåser centralt eller från KDU.

  • Veronica Kerr (inläggsförfattare)

   Jag har under valrörelsen fått frågan om vilket parti jag skulle rösta på om jag inte fick rösta på kristdemokraterna. Enkel fråga kanske, men för mig är den omöjlig. Jag har innan valrörelsen fått propåer om att jag borde byta parti när inte KD kommer in i fullmäktige och att jag är välkommen till just deras parti. Trevligt kanske att vara välkommen, men jag kan inte byta ideologi eller ändra uppfattning bara för att få fortsätta med politik. Det är länge sedan jag var i KDU åldern och ett ungdomsförbund är alltid annorlunda än moderpartiet. Om jag nu är med i fel parti, vilket parti tycker du att jag borde vara i?

 2. Basic Rules

  KD(S) var i begynnelsen som det heter… ett kristet och socialkonservativt parti, där man insåg kristendomens enorma positiva inflytande på den västerländska utvecklingen, kulturellt som ekonomiskt.Vart tog detta vägen ! Nu hyllas islam av Kyrkan – fy fan !

  Rollen som socialkonservativt ankare är utspelad sen länge tyvärr,och överlämnad till SD – då allt handlat om abort.
  Då man ser Bush Tor slänga ur sig samma dynga mot SD som Björklund då är loppet kört – ni hade inget att förlora allt att vinna – men ni valde att krama ”ett gosedjur” för sämjans skull.

  • Veronica Kerr (inläggsförfattare)

   Du har rätt till din åsikt, men att kyrkan hyllar islam, att allt handlar om abort och att vi väljer att krama ett gosedjur håller jag varken med om eller begriper. Nu är Ebba en av valets största vinnare så att KD inte längre har någon betydelse kunde inte vara mer fel.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.