Frågor jag funderar på…

Vi är redan flera dagar in på det nya året och även om jobbet inte kommit igång på riktigt ännu har åtminstone tankarna börjat alltmer fokusera på politik och de uppdrag som jag har fått. Jag har skrivit om de uppdrag jag har fått i kommunen, men det är nu också klart att jag blir vice ordförande i Patientnämnden i Region Västerbotten (landstinget) vilket jag känner en stor ödmjukhet inför. Jag är också 2:e ersättare till landstingsfullmäktige, och med en fot i både kommun och landsting kommer jag att ha en bättre överblick i frågor som påverkar de båda.

Frågor som jag annars går och funderar på är hur tänker Socialdemokraterna göra när de vill avskaffa LOV i hemtjänsten och vad tänker de göra istället? Enligt planering ska beslut tas i kommunstyrelsen 15 januari och sedan slutgiltigt den 27 januari. Oavsett vad du som läser tycker i frågan, oavsett om det finns kongressbeslut på att LOV ska avskaffas eller att det står i Socialdemokraternas kommunala handlingsprogram att ”Vi prioriterar drift i offentlig regi och kommer inte tillämpa fri etablering.” så borde det väl vara logiskt att Socialdemokraterna presenterar hur och vad de vill införa istället? Här saknas vilja att ens försöka. Svaret vi får är att Socialdemokraterna kan inte att säga något förrän kommunfullmäktige tagit beslutet om att avskaffa LOV. En annan fråga som jag hoppas får ett svar på är när kan vi räkna med att Sverige får en ny regering? Det borde inte vara långt borta om allt går väl. Alla politiker har inte haft lika mycket ledighet.

 

Allt gott, 2019 kommer att bli ett spännande år!

Etiketter: , , , , ,

4 kommentarer

 1. Leif

  Fri etablering men ert samarbetsparti, Moderaterna, vill inte att folk ska kunna föröka sig fritt. Hur resonerar du då? En kristen hycklare, har du fallit till att vara en sådan?

  Gå och krama Hanif och låtsas som om det regnar, jävla idiot

  • Veronica Kerr (inläggsförfattare)

   Din kommentar är så märklig och obegriplig att den går inte att svara på. Föröka sig fritt? Krama Hanif?? Det enda som inte förvånar är att du fortsätter att kommentera i samma otrevliga ton.

 2. Alejandro

  Ena dagen skriver du ett inlägg där du påstår att socialdemokraterna inte gick till val på att avskaffa loven och nu skriver du ett inlägg där du själv hänvisar till deras kommunpolitiska handlingsprogram där det framgår att de vill avskaffa den. Du måste vara den mest konsekventa av alla borgerliga bloggare 😉

  • Veronica Kerr (inläggsförfattare)

   Eftersom du skrev i din tidigare kommentar att Socialdemokraterna varit tydliga med i valrörelsen att de vill avskaffa den fria etableringen i hemtjänsten så läste jag det kommunpolitiska handlingsprogrammet en gång till. Inte nånstans står det att LOV inom hemtjänsten ska avskaffas. Det står inte ens att den fria etableringsrätten inom hemtjänsten ska avskaffas, citatet är från sidan 9 i handlingsprogrammet och det berör inte heller äldreomsorgen specifikt. I ”populärversionen” så står det ingenting om fri etablering. Det enda som antyder något om att S vill avskaffa valfrihet inom hemtjänst är ”utveckla kommunens hemtjänst så att den blir förstahandsvalet för allt fler”, men inte ens det är speciellt tydligt. För vem vill inte att kommunen ska utveckla sina egna verksamheter? Du som kan ditt handlingsprogram, säg mig var står det i handlingsprogrammet att Socialdemokraterna vill avskaffa LOV i hemtjänsten?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.