EU debatt

Idag var det första dagen att rösta i valet till EU parlamentet och även om jag har bestämt mig sedan länge har jag alltid föredragit att gå på valdagen. Det är verkligen speciellt och känns högtidligt, men i år kanske jag gör annorlunda. Kanske.

Förutom att det var första dagen som det var möjligt att rösta, så var det både partiledardebatt i riksdagen och en större EU debatt på universitetet. Jag lyssnade på debatten till viss del på förmiddagen och tänk vissa delar av debatten kunde varit direkt tagen från gårdagens blogg. Debatten visade tydliga bevis på att det är många fler som har upprörts av Socialdemokraternas tvetydighet när det gäller både antisemitism och extremism. Statsministerns respons lämnade en hel del att önska, men eftersom jag inte hörde hela debatten lämnar jag den därhän tills vidare.

Den debatt jag lyssnade till i sin helhet var den som var på Universitetet, en EU debatt anordnad av Utrikespolitiska föreningen. Nio partier närvarade och ALLA partier utom Socialdemokraterna hade skickat personer som kandiderar till parlamentet. Jag hade hoppats på att Erik Bergkvist som ändå bor i Umeå hade varit med, men när jag påpekade detta tidigare i veckan för honom berättade han att han aldrig fått frågan. Trist.

Det var en intressant debatt, men aldrig förr har jag varit på en politisk debatt där publiken varit så tyst. Jag väljer att se det som att publiken var respektfull och att det inte var av ointresse, men visst hade det varit roligare med applåder eller andra reaktioner. Liza-Maria Norlin är nummer tre på vår lista och vår Norrlands röst. Liza-Maria bor i Sundsvall och har ett starkt engagemang för miljö och vatten frågor, skog och logistik frågor. Hon var tydlig och fick verkligen fram skillnaden mellan oss och övriga partier när det gäller att göra EU Lagom igen!.

EU debattLiza Maria

 

 

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.