Pressmeddelanden från mars 2020

Pressmeddelande från Umeå kommun:

Restriktivare regler kring besök på Umeå kommuns vård- och omsorgsboenden

 

12.3.2020 14:01:01 | Umeå kommun
Från och med 12 mars gäller restriktiva besöksregler inom äldreomsorgen. Alla besök som inte är nödvändiga undanbedes.
Pressmeddelande från Umeå kommun:

Besöksförbud på äldreboenden från och med 1 april

30.3.2020 15:51:43 | Umeå kommun
Från och med onsdag 1 april gäller besöksförbud på samtliga vård- och omsorgsboenden inom äldreomsorgen i Umeå kommun. Detta för att försöka minska risken att de boende smittas av coronavirus. Förbudet gäller tills vidare.

*************************************************************************************************************’

Rubriker på två pressmeddelanden från Umeå kommun med ett gott syfte och något som var absolut nödvändigt då för snart ett halvår sedan. Det var ingen som trodde då att vi i slutet av augusti fortfarande skulle ha ett förbud. Frågor som väcks, när blir samhället tillräckligt säkert för de som fått flytta till ett äldreboende att möta sina anhöriga på riktigt igen?

Min partikamrat Erik Slottner, äldreborgarråd i Stockholm, skriver på SVD debatt om att göra undantag och att inte alltid dra alla äldreboenden över en kam. Du kanske inte tycker att fem månader är en lång tid, men för den som är ensam kan tiden kännas oändlig. Fem månader på ett äldreboende är i det hänseendet en mycket stor del av en tid som är begränsad. På torsdag sammanträder Äldrenämnden igen och där kommer denna fråga med all säkerhet att diskuteras.

Etiketter: , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.