Vägra spy galla

För en vecka sedan var det budgetfullmäktige, unikt i sitt slag eftersom det var första gången någonsin som det skedde digitalt. Denna unika händelse hade dock stor konkurrens om uppmärksamheten med tanke på det som skedde i riksdagen samma tid. Också det unikt att en sittande statsminister förlorat en misstroendeförklaring. Idag är vi många som väntar på besked och sociala medier kryllar av semesterlediga förstå-sig-påare om vad som kommer att hända. Eller vad som vore bäst att det händer.

Det är fullt naturligt att vi är många som vill veta hur statsministern tänker och förstås veta hur allt detta kommer att påverka oss. Blir det bättre eller sämre? Att spekulera är en självklarhet, men när spekulationerna övergår till påhopp och påståenden om partiledares psykiska hälsa tar man det för långt. När enskilda personer ”spyr galla” över vad en partiledare sagt eller för att denne inte ändrar uppfattning, men samtidigt ignorerar de förändringar som andra partier genomgått så kastas det sten i glashus. Dumt när det är så enkelt att krossa.

Känner du att du skulle vilja veta mer om vad som hände på kommunens digitala budgetfullmäktige – kolla här

Jag kommer att ha anledning att återkomma till vad som hände för en vecka sedan och kanske bemöta en del påståenden av socialdemokrater som jag ser här på bloggen, men nu har jag fått en push notis att statsministern kallat till presskonferens 10:15. Väntan är över.

2 kommentarer

  1. Markus

    Få inom politiken på riksnivå har spytt så mycket galla på andra som din partiledare Ebba Busch. Hon är den främsta företrädaren för ditt parti, och när hon beter sig på det sätt hon gjort (och gör) kan du inte förvänta dig att andra inte ska reagera.

    KD leder politikens pajkastning i detta land, med just Ebba i spetsen, vet inte om ni är stolta över det men ni borde inte vara.

    • Veronica Kerr (inläggsförfattare)

      Mitt inlägg hänvisade inte till vad partiledarna sagt eller inte och inte heller riksdagsledamöter utan det var främst enskilda partisympatisörer som kom med påhoppen. Det är en stor skillnad att kritisera en ledare för att vara senfärdig med att ta beslut eller för att inte lyssna jämfört med att påstå att det skulle vara psykisk ohälsa. Texten var riktad till alla (oavsett parti), ibland går munnen fortare än tanken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.