Landsbygdare.se

Har vi en rastplats?

Vi bytte fönster på huset i höstas. En trevlig detalj i detta är att vi numera kan sitta och äta frukost och titta på fåglarna som befinner sig på fågelmatningen. Idag hade vi tolv koltrastar på besök. Då frågade jag familjens fågelexpert om det var fåglar som bara mellanlandat på väg till annan plats eller om det är fåglar som ’bor härikring’. Experten svarade att koltrastarna är flyttfåglar. Ikväll berättade han att han hade fotograferat dem och hittat en märkning på en av koltrastarna där det stod ’Stavanger museum’. Kul!

I övrigt hade vi nya gäster i form av en steglits igår och bofinkar idag.

Vissa dagar har vi fasaner på besök.

Etiketter: , , , ,

En kommentar

  1. Bengt

    Förr var koltrasten en ren flyttfågel, men idag är det inte alla som räknas som det. Den klassas idag som både flytt- och stannfågel.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.