När ruskväder blir badväder

Nannas badstund

Även Nanna tänker över livets svåra frågor i badet

Vilket rusket väder vi har! Här hemma tar vi tillfället i akt och myser med en baddag. 

Jag brukar bada både Nanna och Gizmo var tredje månad, det har blivit lite av en ritual nu  efter så många år. På våra baddagar så kör vi borstning, kloklippning och sen ett avslutande bad på det. Nanna och Gizmo har lite olika krav på sina bad dock. Nanna behöver ljummet, nästan kallt vatten, för att inte bli överhettad. Gizmo behöver istället varmt vatten för att inte frysa. Det slutar med att Nanna får ha sitt bad i badkaret och Gizmo i en balja.

Nanna har en väldigt tacksam päls att tvätta, hon torkar väldigt fort. När jag torkat henne färdigt med handduken kör hon ett par rus runt omkring i huset, sen är hon nästan torr igen. Gizmo tar desto längre tid på sig att torka, det slutar ofta med att hon får ligga under en filt eller täcke ett tag efter badet.

Det är tidskrävande att göra vår badritual, men det är värt det. Jag vet att både Nanna och Gizmo får den päls- och klovård de behöver och det betyder mycket för mig. Jag har också tur att ha djur som tycker det är helt okej att få sina klor klippta och sin päls tvättad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.