När även katten får följa med på äventyr

Jag har tidigare berättat om min campervan-resa tillsammans med Gizmo och Nanna. Tänkte dela med mig av en bild på världens mysigaste och nöjdaste katt, vi hade stannat till på en rastplats utanför Arjeplog när jag knäppte den här bilden nedan. Här låg hon och njöt större delen av dagarnas ressträckor.

Mysig katt i mysig tröja, påväg mot äventyr i Norge.

Det går inte att förneka att det krävdes mycket planering och efterforskning för att få den här resan att gå ihop, särskilt med tanke på vad Gizmo och Nanna skulle behöva under färden.  Som ni kanske ser på bilden så sitter Gizmo fast med ett slitstarkt bälte som är fäst i en säkerhetssele och bakåt i bilen. Detta för att hon inte skulle kunna flyga ur sängen om jag var tvungen att tvärnita. Samma sak gällde för Nanna där hon satt nedanför på golvet. Utöver säkerhetsanordningar var det främst kring Gizmos nödvändigheter som behövde efterforskas. Så länge Nanna hade säkerhetssele, koppel, handduk och mat så var hon nöjd. När det kom till Gizmo behövde jag däremot planera hur hon skulle hålla värmen, hur hon skulle kunna vara ute säkert utanför bilen och var och hur hennes kattlåda skulle få plats.

Par i gräs

Ibland tuggade både Gizmo och Nanna på varsin grästuva.

Gizmo är en liten skör kisse så en värmande tröja krävdes för de lite extra kalla dagarna och nätterna. Det jag fick lägga lite extra tid på var att hitta en bra transportbur som inte tog så mycket plats och som inte kostade allt för mycket. Eftersom jag redan har en transportbur sen innan ville jag inte lägga allt för mycket pengar på en ny ihopfällbar. På Husdjursrevyn.se hittade jag tips om var jag kunde hitta en billig och mjuk transportbur och som gick att trycka ihop när den inte användes. Till skillnad mot transportburen blev det svårt att komprimera kattlådan, så den fick jag istället lägga upp en plan för det bästa sättet att förvara den på i bilen. Planen blev att den fick byta plats mellan reseläge och “stå still”-läge. När jag körde fick den stå bakom förarsätet där den gick att fästa, när vi stod stilla vändes framsätena inåt i bilen och då fick den plats bakom passagersätet under handskfacket. Det blev tillslut väldigt bra, Gizmo kunde få det lite privat när hon skulle på toa och kattlådan var även långt bort från säng och matplats när vi stod stilla.

Nu ser jag fram emot att vårens nya äventyr med Gizmo och Nanna i vår campervan. Vi hade det så himla mysigt, även om det också kunde vara mycket krävande till och från. Men mer om det en annan gång!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.