You Raise Me Up

Över nyår var jag för 3:e gången på läger i Hemavan. Det innehöll åtta andakter, tre bibelstudium, en Gudstjänst och så deltog jag på två seminarium. Temat för lägret var Identitet och Drömmar, så jag försökte förbereda mig mentalt för dessa frågor som jag vanligtvis undviker, eftersom jag inte har nån som helst aning om svaren.

Fast det gick längre än så, och varje dag hamnade jag i nya samtal med nya människor om en och samma sak: kallelse. En till fråga jag inte vill tänka för mycket på.

En vecka efter lägret var slut lyssnade jag på en predikan där utgångsfrågan var vad vi rotar vår identitet i, och hur man rotar den i Kristus. Bekant budskap? Det kan man säga. Samtidigt är det bara ännu en del av samma budskap som ”jagat” efter mig sedan jag var på mitt första nyårsläger.

Att välja en sång är inte lätt, men den första jag tänkte på var ”You raise me up” av Josh Groban. Jag hade aldrig lyssnat på den som en lovsång förrän jag impulsivt fick hoppa in som lovsångsdansare till den sången för nåt år sedan. Nu har texten en helt annan innebörd.

Jag tänkte på den här sången innan jag åkte till Hemavan där allt annat hände som bara bevisade ännu mer hur passande den är nu, igen, alltid.

Det är Gud som lyfter mig, till att våga göra allt det som jag annars alltid tvekar till. Jag tvekar fortfarande varenda gång till de utmaningar jag får, men skillnaden nu är att jag har börjat våga lita på att det faktiskt går ändå. Det är med och genom Gud som jag får vara mer än vad jag kan vara i mig själv.

Jag vet inte när man rakt skulle kunna säga sig ha sin identitet rotad i Kristus, men Gud valde ju ändå att rota sig i oss först, och utifrån det får vi växa. Amen.

Här kan du lyssna på sången på Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=oni0tO_HN30

Evelinn Björk

2 kommentarer

  1. Tarja Eliasson

    Jag bara älskar låten ”You Raise Me Up” . Lyssnar ofta på versionen med Westlife. Den ger kraft och styrka. Gillar också på andra plats ”Bridge over troubled water” med Fernandoz. Min svärmor var missionsförbundare och min far hade ingen tro på ett liv efter döden. Lyssnar ofta på svärmors band
    med religiösa sånger och tycker mycket om dem bl a” Pärleporten”. ”You Raise me Up” är en så vacker
    och stark låt och i alla fall jag blir helt ”upprymd” när jag lyssnar på den. Bara för att jag skriver i Er blogg får Ni inte försöka värva mig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.