På tisdag är det fettisdag …

fasta

På tisdag är det fettisdag, en dag då vi kanske proppar oss fulla med semlor. Men vet du varför? På onsdag börjar nämligen fastan, och enligt traditionen ska man då avstå från mat i 40 dagar. I fjol satte vi ihop en fasteutmaning där du i stället för att fasta från mat varje dag, utmanas att fasta från andra saker eller fylla på med bra saker. Vi har nu uppdaterat utmaningen med årets datum så att du återigen kan lägga 40 dagar på att göra ditt liv lite bättre, steg för steg.

Hela schemat ser du här. Skriv gärna ut och sätt upp någonstans där du ser det varje dag. Varje fredag kommer vi att lägga upp en introduktion här till nästa veckas utmaningar som kan ge dig förslag på hur du kan genomföra utmaningarna.

Dag ett handlar om att välja något som du har svårt att avstå från, och fasta från det hela dagen, eller under hela fastan så det kan du börja fundera på redan nu. Nästa dag handlar det om att lägga mobilen åt sidan när du borde vara fokuserad på andra människor eller andra uppgifter. Den tredje dagen uppmanas du att prata med en främling. Kanske kan du förgylla någons dag bara genom att säga hej. Den fjärde dagen är utmaningen att skriva ett snällt mail/brev/sms till någon. Passa på att ge någon du tycker om lite uppmuntran.

Dessa utmaningar handlar om att ta sig tid att stärka sin relation till Gud och människorna man har runtomkring sig. Ganska ofta låter vi omständigheter komma i vägen: tiden räcker inte till, och då avstår man från bön; man vågar inte ta de djupa samtalen och då förblir relationen ytlig; man orkar inte ta sig till kyrkan, för det finns massa andra saker som man också ska göra.

Det är väldigt lätt att vara passiv i vardagen. Känner du igen dig? Vi rekommenderar att du provar den här utmaningen för att bota vanan att komma med ursäkter. Fastan handlar om att släppa det som distraherar oss och fokusera på Gud, på det som betyder något. För att kunna göra det behöver man kanske avstå från vissa saker.

Ta chansen att med stora och små steg göra en förändring i ditt liv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.