Patientberättelse 10

Bakgrund

Jag publicerar patientberättelser som ”Initiativet Stäng inte Asta” samlat in i samband med att vi förstod att Asta-mottagningen riskerade att läggas ner.

Anonym

Hej politiker!
Jag har som barn blivit sexuellt utnyttjad av en nära anhörig, det har varit så illa så min hjärna har trängt bort det.

Minnena kom när jag var ca 35 år. Jag gick 10 år på psykiatrin i Boden, fick medicin å hjälp att överleva vardagen, med psykiatriker, psykoterapeuter. Men ingen som helst hjälp att bearbeta, ingen traumabehandling, ingen vetskap om att ASTA-teamet fanns, förrän jag efter 10 år orkade börja söka själv.

Att komma in på ASTA var trygghet, där kände jag mig lyssnad på och jag kände mig trygg. Vården som finns inom psykiatrin räcker inte, ni kan inte stänga ner den enda vård som finns för oss, utöka istället ASTA:s vård med traumabehandling lifespan integration, som jag fått via Wonsa, Wonsa behövs också. Och så behövs Neurofeedback, en ny behandling som jag behöver för min obalanserade hjärna, finns endast i Stockholm.

Så ta ert ansvar politiker, ge oss vård som är rätt för oss, det kan vara din dotter, eller ditt barnbarn som behöver hjälp nästa gång.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.