M, L, och KD lyssnar, förstår och agerar

Möte den 23 aug

”Initiativet Stäng inte Asta” hade ett möte den 23 augusti med Elmer Eriksson (M), Betty-Ann Nilsson(KD) och Marianne Normark (L).

Vi är väldigt glada över att alla tre partierna står upp för de sexualbrottsutsattas rätt till adekvat vård.

De representanter vi mötte förstår att det behövs en avskild plats för behandlingen för att patienten ska kunna känna sig trygg. Att hela teamet ska vara samlat där behandlingen äger rum.

De förstår att det behövs psykoterapi för att läka de skador som uppkommer vid sexualbrott. Det går inte att knäppa med fingrarna och tro att 10-20 behandlingstillfällen med KBT, DBT eller liknande metoder ska ge resultat. Skadorna är för djupa.

De förstår att det är viktigt att utgå ifrån att patienterna har varit utsatta för brott och att behandlingen måste utgå ifrån den omständigheten.

De förstår att det behövs en specialistkompetens som enbart sysslar med den här typen av frågor för att kunna möta alla typer av sexualbrottsutsatta. Det finns ju så många typer av sexuellt våld och så många typer av reaktioner av brotten. För att kunna sprida vidare kunskapen i länet måste det finnas ett ställe där kunskapen samlas. Annars finns ju inget att sprida vidare.

Tack för ett givande möte!

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.