Mycket om Ann-Marie – lite om Scotch Fez

Scotch Fez-Olle AnderssonAnn-Marie Nordin
Bild 1. Olle Andersson skötte Scotch Fez hos Sören Nordin. Här på Solvallas stallbacke.
Foto: Kanal 75

Bild 2: Ann-Marie Nordin utanför Solvallas presscenter.
Foto: Lars Jakobsson, Kanal 75

Det blev en så tråkig dag i torsdags. Nere i Stockholm tackades Ann-Marie Nordin av efter 17 år som motor på Kanal 75.
Klippan Nordin går i pension men ska fortsätta jobba på Solvallas presscenter. Ackrediterad press under vanliga tävlingsdagar och exempelvis Elitloppet kommer alltså att stöta på Ann-Marie även i fortsättningen.

– Jag kommer att sakna alla arbetskompisar och att gå till jobbet men jag ska nog hitta på saker att göra ändå som pensionär, sa hon när jag ringde henne i veckan och beklagade att hon slutar.

Ann-Marie Nordin är en sådan där människa man blir boostad av att träffa.
Skicklig på det hon gör, noggrann och korrekt.
Eftersom jag inte bor i huvudstaden har jag inte haft att göra med henne allt för mycket men ändå tillräckligt på senare år för att veta att jag kommer att sakna henne.

Vänligheten själv, en sådan där energialstrare (motsatsen till energitjuv) man bara kan gilla.
Jag är osäker på om hon kan bli riktigt arg. Ann-Marie har nog inte behövt bli det så många gånger heller under åren eftersom hon är en människa som gör att man skärper till sig när man kommer i närheten av.

Som tur är ersätts Ann-Marie av Östersundsbördiga Ylva. En annan klippa på Kanal 75 som på sitt cv (och det här har jag tjatat med henne mycket om) kan skriva att hon skött om Kalle Halvarssons fina kallblod Mumlan.

Ann-Marie Nordin kan promenera till Solvalla, hon bor bara en bit från stallbacken.
Att stallbacken på Solvalla bär på sin (trav)historia är ju givet.
Men även bostadskvarteren bakom? Jo, då. Lika givet.

En gång blev jag guidad av Anders Lindqvist och hans vän ”Greven” i villakvarteren som ligger i anslutning till Solvallas marker.
En bit av den 700-1000 meter långa träningsbanan (rundbanan) finns kvar. Riktigt hur lång den var tvistade herrarna om. Numera står det villor på det som en gång var Solvallas träningsbana.

”Och där bodde den tränaren och där bodde en gång den hästhandlaren”. ”Och där var Jos Verbeeck på fest”.

”Greven” hade själv hus i området och kunde berätta (Greven kallas så för att han som liten lite högtidligt spankulerade omkring med händerna bakom ryggen).

Ann-Marie Nordin bor i huset hennes gamle svärfar Sören Nordin bodde i en gång i tiden. Gösta Nordins gamla hus, inte långt därifrån, ritades av brodern Sören.
Sören Nordin körde förresten de finslipande jobben med Scotch Fez inför segern i Prix d’Amerique 1950 i backen som nu är gata i villakvarteret.
Scotch Fez bekantade sig på så sätt med backar liknande de som fanns på Vincennes.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.