Politik och sånt trams ;-)

Lokalpolitiker.
Jag kommer aldrig att bli klok på dem.
Jo, jag vet. Jag är en sådan där fritidspolitiker själv. Lite på en höft sådär. Vilket betyder att jag ej går i ledband. Någonsin. Det är nog därför jag aldrig kommer att vara särskilt framgångsrik inom politiken. Det finns nämligen inget parti som främjar individuellt tänkande. Sådant som vi lär ut i skolorna ni vet. Granska källan. Tro ej på allt du hör eller läser. Bilda dig en egen uppfattning. Ha en egen åsikt.
Nej.

Innan någon upprörs över att jag skriver som jag gör, ber jag er att läsa mitt allra första inlägg i den här bloggen. Där står det varför jag har just den här bloggen. Klicka här.

Inom (lokal)politiken finns det högre eller lägre tak, i fråga om hur individuella åsikter respekteras och accepteras. Men, det finns alltid ett tak. Förr eller senare kommer det att dyka upp kommentarer som manar till försiktighet, för man må ju gynna den gemensamma saken och då ser det inte bra ut om någon säger eller gör något som kan tyckas motarbeta detta.

En annan sak som jag reagerat över, är hur jämförelsevis lätt det verkar vara att glömma och gå vidare, inom politiken. Gjort är gjort liksom. Det där med att stå till svars och att ta ansvar för sina handlingar, verkar i mina ögon skrämmande oviktigt.
Huvudsaken att alla kan enas om att gjuta olja på vattnet så att alla kan gå vidare (och göra som de alltid har gjort, vilket lär leda till samma resultat som de alltid har fått).

Samarbete.
Visst.
Samarbete mellan människor som till ytan säger sig ha samma mål och under ytan har åtminstone en tredjedel av dem en egen agenda.

Jag kommer aldrig någonsin att uppmuntra någon av mina elever att ägna sig åt politik när de blir stora. För då kommer de att upptäcka att politiker går emot allt vad vi i skolan försöker lära dem om moral, etik och vanligt hyfs.
Ja, just på den här skolan har eleverna i och för sig redan upptäckt det.

Hur i hela världen ska man kunna arbeta framåt för att stärka kommunen när detta innebär att man förutsätts ta fram närmaste paraply och låtsas som om det regnar?
Låtsas som att saker är överspelade.
Nej.
När politiken slutade att vara personlig och övergick till att handla om siffror på papper, då slutade politikerna att arbeta för sina väljare och övergick till att arbeta för sina egna siffror.

Ja, jag generaliserar trots att jag brukar vara emot sådant. Jag gör det med medvetenhet om att det finns undantag. Det finns de som arbetar för sina väljare, för medborgarna de är valda att tjäna. Men, de är tyvärr allt för få.

Nog om det.

Kom ihåg att det jag skriver är mina högst personliga åsikter och jag trivs med att ha sådana.

Ha det gott där ute.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.