Kommunmedborgare!

Det har varit alldeles för mycket snack och för lite verkstad bland alla som är missnöjda med hur situationen i kommunen är. Nästa år är det valår. I slutet av den här sommaren räknas medlemsantalet i de politiska föreningarna, för att man ska få fram namn till vallistorna och för att man ska veta hur många mandat i kommunfullmäktige som respektive förening får. Kort sagt, hur många från vart håll som får vara med och bestämma.

Gå med i en politisk förening.

Jag kan omöjligt tala om för er vilken förening som passar er bäst. Det må ni avgöra själva. Men, naturligtvis rekommenderar jag den jag själv är med i, som det står skrivet i Folkbladets nätupplaga om, sedan 18-tiden ikväll.

 

I artikeln står att det var årsmöte i tisdags kväll. Så var icke fallet. Då hade vi skolavslutning, vilket jag skrev om i mitt förra blogginlägg. Årsmötet var igår kväll, onsdag. Det var, som Bert-Rune säger, människor från Åsele, från Fredrika och även från andra byar som närvarade.

Om jag nu ska tala klarspråk, vilket brukar rekommenderas, så är ju naturligtvis en del av poängen med föreningen att den ska förändra den socialdemokratiska lokala politiken till kommunens och medborgarnas fördel.
Begrep ni det där?
Nähä.
Om jag säger så här då: Föreningen vill komma dithän, att den får fler mandat i kommunfullmäktige än Åsele S, för då finns det möjlighet att påverka de beslut som fattas i kommunen.
Det gick väl att förstå?
Bra.

För att kunna nå det målet behövs det medlemmar. Glädjande nog ramlar det in intresseanmälningar om detta på löpande band från alla håll i kommunen.
Även människor i andra kommuner hör av sig och vill vara med som stödmedlemmar, även fast de är medvetna om att de ej räknas in som fullvärdiga medlemmar vid en medlemsräkning inför valet och självfallet har de ej heller rösträtt här när de är mantalsskrivna i en annan kommun. Likväl vill de visa sitt stöd. Det är rätt fascinerande.

Det behövs dock fler. Det behövs så många som det bara är möjligt.
Tillsammans kan alla då arbeta för att påverka och föra kommunen framåt i en positiv riktning, vilket gynnar alla generationer.

Föreningen vill i korta drag:

  • verka för utveckling av hela Åsele kommun. Såväl tätorten som byarna.Lomsjö, Gafsele, Lillögda, Fredrika… Hela kommunen.
  • stärka kommunens varumärke
  • samarbeta med alla kommunens innevånare
  • ha ett samarbete över partigränserna, för kommunens bästa
  • verka för en hållbar utveckling av såväl näringsliv som vår miljö

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.