En liten notis

Det var det enda det blev när förvaltningsrätten konstaterade detta.

domduvan

Men, vad ligger det väl för nyhetsvärde i att en kommun beter sig olagligt?

Kommunalrådet kan enligt Folkbladet ej uttala sig om huruvida förvaltningsrättens dom är korrekt eller ej. Personligen har jag fullt förtroende för kompetensen hos såväl rådman som ledamöter.

Nu återstår att se om kommunallagen kommer att följas framledes i frågan. Det står nämligen där, i tredje kapitlet nionde paragrafen, att när det gäller ärenden av större vikt för kommunen är det i fullmäktige beslut ska fattas. Det står att läsa i domen också.

domduvan1

Och enligt förvaltningsrätten hade beslut ej tagits i fullmäktige…

domduvan2

Spännande fortsättning följer, antar jag.

 

2 kommentarer

  1. Margareta Johansson

    När kommunstyrelsen tog ett nytt beslut om omställning till trygghetsboende den 18 juni, så visades inte domen utan man informerade om att kommunstyrelsens och omsorgs- och utbildningsutskottets beslut hade upphävts av förvaltningsdomstolen.
    Vissa av ledamöterna har i efterhand fått domen för kännedom.
    Utifrån förvaltningsrättens ställningstagande att fullmäktige inte hade fattat något beslut om omställningen så fanns det inget beslut som kan upphäva. Återstår att se vad som händer.

  2. olof

    Ingen kommer att behöva ta något ansvar för detta. Just den här frågan ligger inte på någons ansvarsområde, trots att alla säger att dom har så stort ansvar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.