VKs WordPress

Jag är skeptisk.

Hittills har jag ej funnit en enda sak som är bättre än den gamla hemsnickrade varianten de hade innan. Kör man WordPress utan att ha alla funktioner aktiverade som faktiskt finns på WordPress (Ja, jag hade konto där långt innan VK började fundera på det), då verkar det bara fattigt.

Utseendet är närapå så långt ifrån vad jag anser vara trevlig inramning till mina blogginlägg som man kan komma.

Dessutom kommer det nu upp besked när man kommenterar bloggar, om att en moderator ska godkänna inlägget innan det publiceras. Man kan ju alltid hoppas att det är språkförbistringar som ställt till det, för innan var det så att det var blogginnehavaren som kunde välja om man ville direktpublicera kommentarer eller om man ville granska dem själv först och sedan publicera dem. Som det ser ut nu, med ”moderatorgranskning” får man uppfattningen att det är VK som sitter och granskar. Vilket går stick i stäv med informationen som ligger längst ner på varje blogg, där det står att VK ej ansvarar för något av innehållet.

VK har nog svårt att hantera granskning och publicering av webbinsändare, så varför de dessutom skulle börja granska bloggkommentarer, det är för mig en gåta.

Nej, om det ej dyker upp ett större mirakel inom kort är jag rädd för att mina blogginlägg på VKs portal kommer att minska drastiskt framöver. Vilket jag förmodar att vissa klappar händerna åt i så fall. Tyvärr.

 

Ps. Å inte funkar blogglänkarna från lokalsidorna på VK heller! Ds (Kl 12:21)

2 kommentarer

  1. Robert Sundelin

    Hej Katarina,
    det finns en hel del som är bättre med wordpress än den hemsnickrade varianten även om det kanske inte märks på en gång. (T ex stabilititet, säkerhet, uppdateringsmöjligheter eller bara såna enkla saker som autosparning av inlägg medan man skriver).

    När det gäller WordPress alla funktioner är det mycket som är dolt, men som du kan välja att visa själv. I nästan varje vy i admindelen finns ”panelinställningar” i toppen där du kan välja vilka funktioner etc som ska visas. Det är lite av en balansgång, medan du som är bekant med wordpress upplever det fattigt så upplever andra det som extremt avancerat och nästan omöjligt att sätta sig in i. Mest en vanesak, tror jag.

    Vi på VK modererar inga bloggkommentarer, utan det är bloggarna själva som sköter den delen. Formuleringen låter lite styltig men är ju ändå korrekt.

    Nu fungerar blogglänkarna på lokalsidorna också!

    Hoppas du vill fortsätta blogga trots detta.

    Mvh
    Robert, vk.se

    • Katarina Henriksson (inläggsförfattare)

      Hej Robert.

      Tack för ditt inlägg.
      Jag ska ge det en chans. 😉

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.