Trångsynta egoister

Det var de ord som kom för mig ikväll, när jag hörde om vissa uttalanden som gjorts i Umeå angående folkomröstningen. Den om akutvården ni vet. Det har tydligen ifrågasatts varför man alls ska rösta och vad man ska med inlandet till. Varför bry sig om det när det behövs en strandpromenad i Umeå?!

Jag förutsätter då alltså att den som anser att akutvård i inlandet ej är behövligt aldrig sätter sin fot där. Aldrig åker till fjällen. Aldrig åker till inlandet på arbetes vägnar. Aldrig åker på marknader eller andra begivenheter i inlandet. Jag förutsätter även att den som har dessa åsikter ej heller har släkt, vänner eller bekanta som sticker näsorna utanför stadsgränsen. Eventuella sommarstugor som dessa människor har förutsätter jag finns i Umeåregionen med NUS inom bekvämt räckhåll.

Eller också tillhör dessa människor någon sällsynt variant av människosläktet. Någon som aldrig skadar sig, aldrig blir sjuk och aldrig råkar ut för olyckor. Om så är fallet är det ju bara bra att de befinner sig i Umeå. Där finns ju forskare som kan studera dem närmare.

6 kommentarer

  1. Maria

    Att man inte förstår den här folkomröstningen gör väl inte personer till trångsynta egoister? Jag anser att akutsjukvård verkligen behövs i inlandet, men tycker ändå frågeställningen i folkomröstningen bara väcker följdfrågor hos mig och därför vet jag inte ens om jag ska rösta. Men vill inte bli kallad trångsynt bara för det.

  2. Leif Terleskog

    Blir du förvånad? Sådana människor finns över allt. Men som du skriver, hoppas att de har förstånd nog att hålla sig hemma.

  3. Margareta Dahlqvist

    Omröstningen handlar inte om vården i inlandet, den handlar om vården i HELA länet. Umeå, Skellefteå, Lycksele… överallt har man gjort indragningar utan att hänsyn till den risk- och konsekvensanalys som gjorts

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.