Plus och minus

Jag har rätt fullt upp med andra ord och meningar, så därför bloggar jag sällan. Nu gör jag det för att förtydliga saker som kommunalrådet sagt enligt en artikel i VK och saker som Egon Persson skrivit om i sin blogg.

Åsele kommun har under de tre första kvartalen i år minskat med 71 personer. Av dessa är 30 att räkna som födelseunderskott. Resterande är flyttningsunderskott. Så, även om det visst föds färre än antalet som går hädan, är det totala underskottet den här perioden till största delen beroende på utflyttning från kommunen.

Bjurholms kommun har under samma tid ökat sin folkmängd med 21 personer. Av de som flyttat till Bjurholm den här perioden kommer 20 personer från Fredrika, varav 10 är barn.

En av barnfamiljerna (2 vuxna 3 barn) som flyttade från Fredrika i somras valde att flytta till Lycksele.

Statistiksiffrorna finns hos SCB.

Vad gäller siffrorna på de som flyttat så får ni tro mig på mitt ord. Jag råkar ju känna allihopa, så det är rätt lätt för mig att räkna dem.

För övrigt har vi ej sett slutet än på den utflyttning från Fredrikadelen av kommunen, som orsakas av besluten att dra ner på samhällsservice i fråga om grundskola och äldreomsorg.

Och ja, det har flyttat folk åt andra håll än Bjurholm och Lycksele också. Både från Fredrika och från övriga delar av Åsele kommun.

Dominobrickorna faller…

 

Ha det gott där ute.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.