Fredrika

Det har snart gått ett år sedan jag flyttade hem igen. Mycket har ändrats på fem år. Mycket är sig likt. Det finns människor som arbetar ideellt för byns bästa. Det finns människor som tycker väldigt mycket, om andra människor, utan att egentligen veta så mycket om dem. Det finns människor som vill bo i lugnet och det finns människor som ibland stör nämnda lugn. Det är ungefär som vanligt. Omgivningen, naturen, är precis lika fantastisk som alltid.

Jag var och förtidsröstade häromdagen (ni går väl och röstar?) och utanför röstningslokalen träffade jag vänliga människor som frågade om jag inte skriver något numera. Tack för de snälla orden! De värmde mitt hjärta! Men, nej. Jag skriver sällan annat än lektionsplaneringar och omdömen nu för tiden.

Det är ju lite så, att när man brunnit så starkt för något, att man blivit utbränd på kuppen, tar det rätt lång tid att återhämta sig. Utmattningssyndrom skadar, även rent fysiskt. Dock är det återhämtning jag håller på med. Det är en lisa för själen att vara hemma igen.

Det är upplyftande att jobba på Fredrika skola (igen), tillsammans med fantastiska kollegor även nu och det är ett stort plus i kanten att ha en toppenbra chef som väljer att sitta här i Fredrika och jobba med jämna mellanrum. Jag är så tacksam för att ni finns. Även om jag just nu räknar dagarna till sommarlovet (Ja, vi som jobbar i skolan gör också sånt. Majoriteten av oss faktiskt. Det är inte bara eleverna.) trivs jag verkligen med mitt jobb. Och jag väljer att ignorera dem som finner det lustigt att vi räknar dagarna. För, de har ingen förståelse för, eller insikt om, vad vi egentligen gör på jobbet. Eller hur mycket vi arbetar när vi egentligen är lediga. Ingen människa som väljer att arbeta i skolan gör det för berömmelse och pengar. Vi gör det för att vi vill dra vårt strå till stacken i den här världen och vi är oftast funtade så att vi släpar ett helt fång strån samtidigt och försöker bygga den där stacken så stabil som möjligt med de verktyg vi har, inom budgetramen.

Jaja… Nog om det.

Har ni inte röstat än så gör det för allt i världen på söndag. För demokratins skull. Den är inget vi kan ta för givet.

Ha det gott!

 

 

2 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.