Det är förunderligt…

Det är förunderligt att det ska dras in på äldreomsorgen i kommunen, samtidigt som Socialdemokraterna har ökat de generella statsbidragen till kommuner och landsting för att höja kvaliteten i välfärden. Men, det är ju inte första gången lokala partigrupper går emot den egna ideologin. Förmodligen ej heller sista.

Jag läste i protokollet från KS att de inte protesterade mot neddragningarna som föreslagits i OU, förutom oppositionen då. Tack för det. Lite tragikomiskt är det dock att samma människa som underlät att protestera i OU, nu tillsammans med andra i oppositionen reserverade sig mot beslutet. Behöver en partikamrater att stödja sig mot kanske en ska låta bli att ta på sig ansvaret att vara med i utskott. Bara en tanke.

Det är ju inte så att det inte finns andra ställen att minska utgifterna på. Men, av någon anledning ska det ständigt hyvlas nedifrån.

Om människor ska trivas i en kommun, må de känna att de är garanterade en basal trygghet. I den ingår att veta att barn och gamla blir väl omhändertagna under en överskådlig framtid. I dagsläget vet vi inte det. Skolan måste i princip kriga, för att få lagstadgade förutsättningar. Äldreomsorgen drabbas av omstruktureringar och nedskärningar. Det är ingen välfärd.

Att föreslå att endast ha fem platser på Duvan är som att be både pensionärer som ännu bor hemma och barnfamiljer att flytta härifrån. En slutledning jag dragit efter att ha hört dem fundera i de banorna, efter att de tagit del av förslaget. Barnfamiljerna för att arbetstillfällen är hotade. Så då är vi där igen. Den lokala partigruppen av partiet som byggt upp välfärdssamhället föreslår saker som minskar skatteintäkterna till kommunen.

Vän av ordning i lokala S kan nu vifta med händerna och mena på att jag faktiskt står med som medlem och därmed har något slags gemensamt ansvar. Nåväl. Sant är att jag i våras gick med i partiet igen. Men, jag gjorde det av en enda anledning: att gå med i s-föreningen Reformisterna. Ni hittar deras reformprogram här.

För övrigt har jag väl sällan varit överens med S-politiker i Åsele vad gäller ärenden som rör Fredrika. Men, det var trevligt när de sa att de skulle behålla skolan här i byn. Det uppskattas. Om detsamma kunde gälla för Duvan vore det tacknämligt. Att föreslå en neddragning till endast fem platser på Duvan är lika ödesdigert som det var att lägga förslag om F-2 skola 2011. Människor kommer att försvinna.

Ja, jag försvann och kom tillbaka. Men, som vi alla vet är inte alla människor som jag. På gott och ont.

 

Ta hand om er därute. Håll restriktionerna. Den här pandemin kommer vi att få dras med ett tag till. 

 

Ps. Är det inte lite förmätet att ha ”tillbaka 2021” på skyltarna för Åsele marknad? Det vet vi ju inte än. Ds.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.