Amritzer levererade

Av , , Bli först att kommentera 8

DSC_0484

Den gångna helgen har Christ for People haft besök av Johannes Amritzer. Vem är då denne man? Amritzer har liksom jag ett Österrikiskt påbrå. Johannes berättade för mig att han är född i Villach som ligger i Kärnten södra Österrike. Jag själv har rötter i Ober Österreich.

Johannes Amritzer är grundare och ledare för missionsorganisationen Mission SOS och föreståndare för SOS Church Stockholm.

Amritzer predikade både i lördags och igår och han levererade om man nu kan uttrycka det så. Ett par personer kom till frälsning under de bägge mötena och det är fantastiskt att få bevittna.

Under lördagens predikan så handlade det om att inte hoppa av drejskivan. Gud formar dig och mig hela tiden och han är inte klar än. I går handlade predikan om att tro på Gud och om andedop.

Amritzer bjuder på sig själv då han predikar och detta faller mig i smaken. Men givetvis är budskapet det som ska sättas i första rum. Johannes är, som han själv uttryckte det,  en präst för de som inte går i kyrkan.

Klicka gärna här och läs Amritzers blogg.

 

 

Bli först att kommentera

Vad är fattigdom?

Av , , Bli först att kommentera 2

sedlar_492078l_123613381

Jag och en kompis har diskuterat kring ämnet fattigdom. Vad är egentligen fattigdom? Jag har personligen alltid levt väldigt knapert och räknar mig som fattig om man ser hur många andra har det. Jag vann för 10 år sedan 123000 på stryktipset och då fick jag lite smak av ekonomisk rikedom för stunden. Jag har däremot haft en rikedom då det gäller trygghet i uppväxten och detta kan inte ersättas i pengar.

Har sett på sista tiden en hel del tiggare i stan. Det är tragiskt att människor tvingas tigga men det är den bistra sanningen för många. Om jag jämför mig med dessa så är jag rik. Ser vi oss omkring utanför våra gränser så ska vi vara glad att vi är födda på denna plats. Fattigdom och exempelvis brist på mat och rent vatten är vardag för en stor andel. Vad kan jag göra och vad kan Du göra för att hjälpa?

 

 

Bli först att kommentera

Underbar läsning

Av , , Bli först att kommentera 3

SONY DSC

Fem omgångar kvar och seger mot West Ham idag!

1 Liverpool   33 23 5 5 90-40 74
2 Chelsea    33 22 6 5 65-24 72
3 Man City   31 22 4 5 84-29 70
4 Arsenal    33 19 7 7 56-40 64
5 Everton    32 18 9 5 52-31 63
Bli först att kommentera

Fantastiskt Carina!

Av , , Bli först att kommentera 2

DSC_0471

I helgen har Carina Nyman varit på besök i Umeå. Carina uppträdde på Cafe Station i fredags och igår hade hon först en kvinnofrukost och senare besökte hon Nordmalings Pingstkyrka. Inte nog med allt detta för idag har hon varit i kyrkan i Mo.

Carina är tjejen som gick på heroin och levde i Stockholms innerstad och för 15 år sedan mötte hon Jesus. Nu arbetar hon som samordnare inom LP stiftelsen och driver ett Café i Laxå.

Carina spelar och sjunger och har hunnit med att släppa tre stycken CD skivor.

Det var många som i helgen blev gripna av Carinas levnadsberättelse och det är fantastiskt att veta att vad du än gjort i ditt liv så finns Jesus där och kan hjälpa dig upp. Själv är jag imponerad av hennes sångröst och utstrålning på scenen.

Du kan läsa mer om henne här!

DSC_0473Carina Nyman med den alltid glade Willy Pettersson.

 

Bli först att kommentera

Fult att svära?

Av , , 8 kommentarer 8

Svordomar hör man dagligen och tidigare så kom det även från mig. Jag försöker idag att undvika dessa ord. I morse hörde jag en person som var på besök hos oss använda ordet förbannad flera gånger. Vad som är en svordom för en person behöver inte vara det för en annan person.
Är ordet förbannad en svordom? Inte alls tycker vissa och givetvis säger andra. Ordet ”förbannad” betyder egentligen att vara bortvänd och skild från Gud.

arg_130451464

8 kommentarer

Tackar Gud

Av , , Bli först att kommentera 11

images

Liverpool FC ligger för närvarande tvåa i PL. Anfallsduon Luizs Suarez och Daniel Sturridge öser in mål. Suarez toppar skytteligan på 28 mål och med Sturridge på andra plats med 20 mål.

Sturridge har gjort 30 mål på sammanlagt 37 spelade matcher i Liverpooltröjan. Rekord.

Han förklarar framgången så här. ”Det handlar inte om mig. Jag tackar bara Gud för allting som händer i mitt liv och jag tackar Gud för att han har gett mig den här möjligheten.”

Så är det. Vi har Gud att tacka en hel del för men vi inser det inte alltid. Det är lite skämmigt eller crazy att tacka Gud när man når framgång. Utomlands är det inga konstigheter. Många utländska idrottsstjärnor tackar Gud under presskonferenser. När tackade du Gud senast? Det behöver inte handla om att ta medalj, det finns små vardagshändelser som man kan tacka för.

Känner till en fotbollspelare som när han gjorde mål sprang till hörnflaggan och skrek ”Pappa, det är fullbordat”. Detta skapade inte alls så stora rubriker som om det hade skett i allsvenskan.

Kolla in filmen nedan. Njut.

 

 

 

Bli först att kommentera

Radioinslag fälldes

Av , , Bli först att kommentera 4

Re_Om_sekter_2_cc

Församlingen Hillsong i Stockholm blev av med sin lokal efter ett inslag i radion. Nu har radioinslaget fällts av myndigheten för radio och tv. Myndigheten anser att nyhetsinslaget om Hillsong strider mot kraven på opartiskhet och saklighet.

Läs allt i sin helhet genom att klicka här.

Bli först att kommentera

Årsmötet fullbordat!

Av , , 29 kommentarer 12

68427_374559489305410_550852742_n

X-Cons Umeås Årsmöte är fullbordat och den nya styrelsen är:

Tony Hagström Ordförande
Magnus Lindqvist Vice ordförande
Ronny Nordström kassör
Bertil Örjestad sekreterare
Peter Halvarsson ledarmot

Det var ett mycket bra årsmöte och det känns kul att hjälpa till i denna unga förening då jag brinner för personer som vill sluta med droger och kriminalitet. X-Cons är en förening för de som vill sluta med droger och kriminalitet. X-Cons vill vara en folkrörelse och även verka förebyggande i syfte med information till unga men även stötta anhöriga. Föreningen finns på flera platser i landet men i Umeå har den 1 1/2 år på nacken.

Är du nyfiken på vad som händer och vad vi gör så kika gärna på våran hemsida eller gå in på våran Facebookgrupp. Du är givetvis välkommen att besöka våran lokal och det enda kravet vi har är att du är drogfri.

Hemsidan hittar du om du klickar här 

Klicka här så kommer du till Facebookgruppen

SONY DSC

Tony Hagström fortsätter som ordförande

29 kommentarer

Dop! Fantastiskt!

Av , , Bli först att kommentera 3

Idag sker troendedop i Pingstkyrkan i Umeå. Det är via Christ for People som dopet sker och tyvärr finns ingen dopgrav, ännu, i Folkets Hus. Det är några som valt att följa Jesus. Jag har inte full koll men jag tror att ungefär 15 personer sammanlagt har döpt sig sedan i höstas. Fantastiskt! Det är också starkt att dessa ungdomar idag döper sig inför en fullsatt kyrka. Jag minns själv då jag döpte mig så ville jag inte göra en stor grej av det. Jag var rädd att jag skulle dra mig ur så därför skedde dopet inför 5 personer i hemlighet i Pingstkyrkan i Robertsfors. Dopet är inget jag ångrar jag borde dock döpt mig tidigare än som blev fallet men man kan ju inte ändra historien. Dessutom borde jag döpt mig inför en fullsatt kyrka eller varför inte i en sjö. Tyvärr var det en kall novemberdag detta skedde så det kanske var lämpligt att hålla till inomhus.

Johannes 14:6 Jesus svarade: ”Jag är vägensanningen och livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig.”
I och med dopet klär du av dig det gamla och föds i en ny skapelse.

I torsdags innan strategibön hade en av våra pastorer dopsamtal med några ungdomar. Jag kom in i slutet och såg ett par ungdomar som var fullständigt övertygad om att deras val är det rätta. Det lyste ur deras ögon.

images

Bli först att kommentera

Man on the rocks

Av , , Bli först att kommentera 1

Mike Oldfield är en av mina stora musikfavoriter genom alla tider. Han har släppt ett nytt album ”Man on the rocks”och på den sjunger Luke Spiller. Vilken röst den killen har. Jag har kommit i kontakt med honom och han blev bara sådär kontaktad av skivbolaget om att sjunga åt Mike Oldfield!

Titellåten ”Man on the rocks” är en höjdare.

 

Bli först att kommentera