Var inte rädd!

1729190_520_347

Hans Weichbrodt nämner i sin bok ”Genom Stormen” att i Bibeln så används uppmaningen ”Var inte rädd” 366 gånger och att Jesus ofta sa detta till sina lärjungar.

Jag kom att tänka på att det måste ju hänt fler saker än det som står i bibeln så Jesus sa säkerligen ”Var inte rädd” flera gånger dagligen.

Rädsla har vi människor ofta och man kan också ha det som kristen. Vi kristna är inget undantag i det fallet. En del kan vara rädd för nya uppgifter och en del kan bli rädd inför något de ska göra och undrar vad de gett sig in i. Det som skrämmer dig och blir rädsla behöver nödvändigtvis inte jag bli rädd eller ens orolig för. Varje människa är helt unik och det finns ingen människa som är exakt som den andre även om man säger ”men titta vad lille Arne är lik sin far”

Jesus finns idag och kan faktiskt gå med dig om du känner dig rädd. Prova, bjud in honom i ditt liv, det är på riktigt. Jesus lämnar dig inte det är vi som lämnar honom!

Jag har ett ganska färskt minne när jag borde vara rädd! När jag för drygt två år sedan fick blodproppar i ena lungan så låg jag på en brits på sjukhuset och det skulle göras en massa undersökningar bl.a kärl och hjärta. Jag hade vita kläder och blev skjutsad in i ett rum och där skulle strax annan personal ta över. Det satt en personal med mig och helt plötsligt började jag fundera över vad som händer om jag 1) dör eller 2) blir så pass sjuk i fortsättningen att jag inte kan jobba eller klara mig för egen maskin. Då ja just i det ögonblicket verkar det som att det blev alldeles ljust i rummet och som att någon sa till mig att ”du har ett evigt liv vad som än händer”. Det jag i detta ögonblick tänkte på vad hur min fru och resten av familjen skulle klara detta?  Vi hade bl.a nyligen bestämt oss för att flytta till Umeå och skrivit på papper hos mäklaren. Jag kände mig avslappnad som att jag svävade. Vet inte riktigt vilken sorts medicin jag hade fått men jag tror det var Jesus som fick mig att känna mig lugn. Jag fick en stark känsla att vad som än skulle hända så skulle det ordna sig. Fick senare veta att jag hade knäppt mina händer och bett och ”mummlat”. Jag berättade senare för läkaren att jag har en tro och att det hjälper mig.

Varje dag möts vi av jobbiga situationer av varierande slag och de är jobbiga vare sig du tagit emot Jesus eller inte men med Jesus så har du en hjälp i nöd och han uttrycker detta med ”Var inte rädd”.

4 kommentarer

    • Bertil Örjestad (inläggsförfattare)

      Tack så mycket. Det är kul att folk uppskattar det man skriver för alla gör inte det. Tips! Läs boken genom stormen. Fantastisk.

  1. Anfield

    Gillar ditt sätt att skriva men jag är inte troende fast jag tror på någonting och att allt inte är en en slump. Fyndigt bloggnamn. Gillar du Liverpool fc?

    • Bertil Örjestad (inläggsförfattare)

      Liverpool har alltid varit mitt lag. Jag är medlem i supporterklubben. Bra start i serien och hoppas vi hamnar bland topp fyra.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.