Guds ledning!

IwjRmy3mibMybCADazQY

Har funderat på en sak. Kan Gud leda en in i situationer som inte alls blir bra enbart för att man ska lära sig av det hela och få upp ögonen och upptäcka saker och lösningar som blir bättre? Fullt möjligt faktiskt men på resans gång så har man själv ansvaret att sätta ner foten innan man gått på grund.

Har själv råkat ut för detta inte bara en gång utan tusentals gånger. Värst var nog i våras då man hade haft hur mycket motgångar som helst. Konstigt nog så höll jag fast vid min tro trots att det var påtryckningar från annat håll. En del sa ”Var har du den där Jesus nu då”

En av mina vänner i församlingen sa ”Gud har förmodligen en helt annan plan med ditt liv än vad du tänkt dig” Vad hade Gud tänkt då? Hur kan han vräka ur sig detta?

Det svaret har jag idag. För det första så är jag övertygad om att Gud kan lägga pusselbitar på plats. Ibland förväntar vi oss att saker ska ske på en gång! Vissa saker kan ske på en gång men ibland består ett pussel inte av 2 bitar. Det finns pussel på 500 och 1000 bitar. Jag är helt övertygad att Gud hjälpt mig med det hela. Allt som var omöjligt i januari exempelvis kan jag idag nästan skratta åt.

 

7 kommentarer

  1. Maggan

    Jag tror Gud kan göra så för att man ska lära sig. Jag har själv råkat ut för det. Tror som du att det kan finnas pussel med flera hundra eller tusen bitar. Mitt liv har varit i spillror och Gud har långsamt plockat ihop mig igen 🙂 En dag får jag se hela mig och hur Gud skapade mig och till vilken kallelse.

    • Bertil Örjestad (inläggsförfattare)

      Men jag tror att eftersom vi varje sekund står inför flera val och har fri vilja så kan man även bromsa i tid om man tänker till. Tyvärr gör man inte alltid det.

  2. Tobbe

    Tänkte på det däri efterhand och det är nog så det fungerar åtminstånde om man tänker tillbaka hur situationer rett upp sig.

    • Bertil Örjestad (inläggsförfattare)

      Ja så har det varit för mig men som sagt vi har ju ett val att göra förändringar men ser inte alltid dessa val för vi går i gamla banor. Ha en bra dag!

  3. keijo

    Hej på er allihopa me stor välsignelse över er i Jesus namn och att får vara kristen idag detta mörka tid är en gåva och stor tack till Herren för oss i hopet och att den heliga ande leder oss när vi håller oss in ordet budsakap och gör vad vi må göra för äran till Herren och seger till våran live med tron i fröjd och frid tack med välsignelse ,keijo söderätlje

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.