Andligt IKEA?

Läste igår att Börje Claesson som driver kanal 10 drar in 22 miljoner per år varav 20 miljoner är det tittare skänker. Kanal 10 är för er som inte vet en kristen TV kanal. Aftonbladet påstår att folk lånat pengar för att kunna skänka till kanal 10!!!!! Hur mycket drar Svenska spel in eller Postkodslotteriet? Hur många blir inte spelmissbrukare? Känner en människa som spelade för sådana summor att han gjorde bedrägerier med långt fängelsestraff som följd. Sådant kritiserar inte Aftonbladet.

Det är Aftonbladet som kommer med dessa uppgifter och smutskastning av Börje samt den danske predikanten Jens Garnfeldt. Jens är i Älmhult och håller möten i Citykyrkan där Börje är verksam. Aftonbladet kommer med en massa saker som jag inte förstår syftet med. Börje själv säger att han vill sprida evangeliet via TV kanalen och jag vet att det är många som ser på kanalen och även kommer till frälsning. Aftonbladet menar att Börje vill skapa ett andligt IKEA! Börje har tidigare arbetat på IKEA.

Börje Claesson har nyligen fastat i 21 dagar och då har det tydligen rört om sig  i den andliga världen. Stå på dig Börje och fortsätt med din TV kanal och dina gudstjänster. Låt inte någon tidning störa dig och Jens i erat fantastiska arbete. Aftonbladets syfte är ju bara att slå ner på oss kristna.

hämtning

 

4 kommentarer

 1. Anneli

  Ja, jag skrev just det i ett annat sammanhang, att Aftonbladet förföljer alla som är kristna. Denna gång var det Börje. Artikeln i AB var kraftigt vinklad och sensationsmässig. En sak man dock undrar över; varför måste kanalen ha så många dyra bilar?

  • Bertil Örjestad (inläggsförfattare)

   Dyra bilar har nog flera organisationer och även företag. Det verkar ju helt normalt. Sedan kanske det rent ekonomiskt och lagligt är bättre att ha dem skrivna på företaget, inte vet jag.

 2. Patrik Öbrink

  Självklart handlar det om att misstänkliggöra kristenheten. Finns det inget att skriva om Livets Ord eller Katolska kyrkan så måste man hitta något annat — och då blev det Kanal 10. Samtidigt har Aftobladet inlett ett samarbete med mediet Terry Evans, som tjänar miljoner varje år på seanser och annat för sårbara och utsatta människor.

  Det är Börje själv som sagt att han vill göra Kanal 10 till ett ”andligt IKEA”. Det sade han i en intervju i Dagen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.