Ateist mötte GUD!

Crystal McVea, 36, var ateist.Sen dog hon i nio minuter och träffade gud. – Jag minns bara att jag kände mig fri från alla lögner jag levt med och osanningen att gud inte älskade mig, säger hon. Det skriver Aftonbladet.

Crystal ansåg sig som ateist och skulle genomgå en operation men fick i sig för hög dos smärtstillande av misstag. Hon var kliniskt död i nio minuter. När läkarna till slut fick liv i henne igen ville hon inte vakna. Men manades tillbaka till livet och fick ett sista bud från gud: – Berätta för dem om det du minns, sa gud, säger Crystal McVea.

Nu några år senare kommer en bok som hon skrivit.  ”Waking up in heaven” där hon beskriver sina nio minuter i himlen.

cr

 

10 kommentarer

 1. Daniel

  Fast hon mötte inte gud eftersom det inte finns nån gud. Däremot hade hon en hallucination eller liknande. Det händer konstiga saker med hjärnan när den är överansträngd eller sjuk, och hallucinationer kan vara väldigt trovärdiga. Det är enkelt förklarat. Ingen gud, ingen upplevelse, inget nonsens. Bara en hallucination pga överdos av sömnmedel eller annan kortslutning i huvudet.

  • Bertil Örjestad (inläggsförfattare)

   Du har då svar på allt 🙂 Nu skriver jag bara det som Aftonbladet skrivit. Det intressanta är att hon var Ateist men fick en tro.

   • Fangans

    Och varför är det intressant? Sorgligt är ett bättre ord. Synd att ingen berättade för henne vad som sker i hjärnan vid sådana här tillstånd. Då kunde hon ha sluppit bli hjärntvättad (ha).

    • Bertil Örjestad (inläggsförfattare)

     Jag hade för 15 år sedan en enorm skeptis till tron. Jag trodde det skedde någon form av hjärntvättning i och med att folk gick med i Pingstkyrkan eller Livets Ord. Vanliga kyrkan ansåg jag inte som hjärntvättning för där hade man ju skolavslutningar, bröllop och begravningar. När jag blev förvandlad så skedde det inte genom hjärntvättning. Det finns förmodligen olika sk sekter som håller på med sådant men det är inget jag råkat ut för.

  • Lilian

   Daniel. Hur förklarar du på ett rationellt sätt att hallucination och kortslutning i hjärnan pga sömnmedel skulle få en människa fri från lögner och vissheten att vara älskad av Gud?

   Crystal Mcvea som så många andra har upplevt frihet och kärlek genom mötet med Gud. Det handlar om det lilla ordet ”tro” som gör stordåd i människors liv. Detta behöver inte förklaras det räcker med att bjuda in Gud i sitt liv, då vet man..

   Många säger att de tror att de vet. Jag säger att jag vet att jag tror.

   • Bosse K

    Lilian! Kan du ge mig bevis på att Gud finns och Jesus. Hur kan man bli gravid och vara jungfru dvs jesus mamma!

 2. Fangans

  Det finns rationella biokemiska/neurologiska förklaringar till sådana här så kallade gudsupplevelser. De kan dessutom framkallas utifrån via stimulans av vissa delar av hjärnan då personen i fråga är helt vaken, absolut inte nära döden och rimligen inte kan befinna sig i ”himlen”. Som många andra troende kanske du tycker att människan inte ska vara så rationell? Förmågan att vara rationell var dock en av de egenskaper som tidigare ansågs skilja oss från de övriga djuren. Med tanke på religionens utbredning är det dock snarare dessa som är rationella. De sysslar ju inte med religion.

  • Bertil Örjestad (inläggsförfattare)

   accepterar det du skriver men jag skriver bara utifrån en artikel från gårdagens Aftonblad. Vad jag tycker är intressant med artikeln är att en person som är 110% ateist får en gudstro.

 3. Robertsforsare

  Du har i mina ögon aldrig varit normal. Snacka om att du själv har blivit totalt hjärntvättad och lurad av dina pastorer och sk kristna vänner. Finns ingen Gud!

  • Bertil Örjestad (inläggsförfattare)

   Jag accepterar dina åsikter. Vad är normalt i dina ögon? Vad jag är och alltid varit så är jag mig själv och det är jag stolt över. Om sedan folk anser jag vara onormal så får det stå för dem. Jag är inte hjärntvättad av vare sig pastorer eller kristna vänner. Jag har dessutom många vänner som inte alls är kristna, har vänner som är ateister också men det accepterar jag. Vad bottnar din bitterhet mot mig i? Hoppas du får en bra dag. Du törs skriva med riktigt namn jag blir inte arg eller så. Man måste kunna stå för åsikter eller påståenden, eller hur?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.