Jag var missbrukare

Igår skrev Bertil i sin blogg om att han känner en person som gjorde brott för att kunna spela på olika spel. Det är mig han syftade på och jag vill säga att jag har ingen kristen tro men om nu en kristen lånat pengar för att skänka till kollekten så tror jag de är väldigt få. Tror inte att de gör saker som jag gjorde.

Med tanke på min familj och mitt nuvarande arbete har jag valt att vara anonym. Jag hade ett bra jobb med mycket stress men hade ett idrottsintresse och jag upptäckte att det här med spel fick mig helt enkelt att koppla av samt gav mig vänner utanför yrkeskretsen. Det började lugnt med lite travsystem och spel på oddset. Jag vann och spelade för mer och jag vann och spelade för ännu mer. Jag fick ett rykte om att vara en duktig spelare. Jag spelade för stora pengar till låga odds.

Efter ett tag så blev det ordentliga insatser dagligen. Jag kunde spela för låt säga 4-5000 en vardagkväll. Jag tyckte det var lite väl mycket men jag vann ibland och förlorade ibland. Jag åkte en gång till en travbana med över 50000 att spela för men problemet var att större delen av dessa  pengar inte var mina. Jag hade ”lånat” dessa pengar och tanken var att dessa vinner jag tillbaka. Det gjorde jag och jag hittade ett system där jag kunde ”låna” andras pengar. Nu kom problemet. Jag vann inte alltid och nu började jag vara skyldig en massa pengar utan att jag riktigt förstod hur dessa skulle kunna återställas!

En dag kom min chef till mig och frågade om jag hade tid några minuter. Jag kom in på chefens kontor och där satt två kriminalare som ville jag skulle följa med till polisstationen. Det gick väldigt odramatiskt tillväga och jag visste vad det var frågan om.

Nu var jag misstänkt på sannolika skäl för grovt bedrägeri vid upprepade tillfällen. Nu tänkte jag att ”hur ska man fixa detta”. Jag blev häktad och erkände det hela till slut samt berättade om mina problem. Ett problem blev nu helt plötsligt flera och det kanske största var att jag blev av med jobbet på stående fot men även den skuld jag nu hade i form av pengar.

Jag fick först göra en undersökning av läkare för att se om allt stod rätt till men läkaren hittade inga som helst fel. Efter ett tag blev det rättegång och jag blev dömd till ett långt fängelsestraff. Jag har även fått ta itu med mina problem och jobbat med orsaken till mitt agerande.

Vad jag vill säga är att det finns många som jag. Personer som inte klarar av att spela och hamnar i ett missbruk och tvingas låna eller stjäla pengar till sitt spel. Det finns även de som begår allvarligare brott. Att man lånar pengar till att ge en församling tror jag inte förekommer  lika ofta som de brott en spelmissbrukare kan ta sig till.

Jag log en smula då Bertil skrev på bloggen igår. Jag citerar ”  Aftonbladet påstår att folk lånat pengar för att kunna skänka till kanal 10!!!!! Hur mycket drar Svenska spel in eller Postkodslotteriet? Hur många blir inte spelmissbrukare? Känner en människa som spelade för sådana summor att han gjorde bedrägerier med långt fängelsestraff som följd. Sådant kritiserar inte Aftonbladet.”

hämtning (1)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.