Var inte rädd

nyheter-05s08-jesus_234322w

Jag har på senare tid läst om folk som blivit hotade och påhoppade genom sina bloggar. Det har jag också blivit dvs påhoppad. Jag tar inte med sådana kommentarer mer men det har blivit mycket lugnare nu.

Jag tror det är ganska vanligt att kristna, homosexuella och vissa politiska partier blir det titt som tätt. Jag kan bara tala för mig själv. Jag är kristen och dessutom frireligiös och då går skaran av människor som har sunda värderingar bort rätt ordentligt.

Kommentarer som att man är hjärndöd, hjärntvättad eller hur kan du tro på något påhittat duggar tätt. Jag ser dessa kommentarer inte som ett hot utan bara en åsikt. Nu vet jag att det inte är mig de är arga på utan Jesus himself. Tänk er ca år 30 hur det var för honom. De var så irriterade på honom att han till slut torterades och spikades upp på ett kors. Men detta hjälpte inte. Tack vare Paulus som skrev större delen av nya testamentet så har den kristna tron spridits och inget tyder på att det kommer att minska. Okey det är farligt att ha en kristen tro i vissa länder men här är det helt ok trots människor skriver en massa påhopp och har andra teorier som de inte ens kan bevisa. Tänka sig att Paulus först förföljde kristna och sedan blev omvänd och startade sedan med att sprida kristendomen. Man kan känna sig som honom ibland fast då i miniatyr. Om någon sagt till mig för 10-15 år sedan att ”du kommer sitta och sprida evangeliet via en blogg i framtiden” hade jag skrattat ihjäl mig.

Föresten på söndag kommer 5-6 personer att troendedöpas här i Umeå. De sänks alltså ned i vatten.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.