Heja Zlatan!

Zlatan skapar rubriker både på och utanför planen. Nu senast då han sagt att damfotbollsspelare kan få en cykel med hans autograf på.

Zlatan är lite lik mig själv d.v.s impulsiv. Nu blir det livat därför att det just är Zlatan som säger sådant. Man ställer krav att Zlatan ska föregå med gott exempel men till saken hör att han har rätt att uttala sig hur han vill. Om han tycker som han säger är han egentligen inte unik.

Kan man jämföra dam och herridrott? Om man tittar på spänningsmomentet så är det i flera sporter ingen skillnad. Vem har inte bitit på naglarna då exempelvis Anja Pärson stått på startlinjen i andra åket och haft Guld i sikte?

När det gäller exponering så ligger herrarna före och det stavas pengar. En medioker allsvensk fotbollsmatch drar in betydligt mer i intäkter än en toppmatch i damernas serie. Herrar drar in mer pengar i sponsorintäkter. Herridrott är de stora kanalerna beredda att visa och tittarsiffrorna är betydligt högre vilket gör det attraktivare för sponsorer. Medias roll är viktig och titta bara på kvällstidningarna. Varje gång Zlatan gör mål så hyllas han med bilagor och rubriker som drömmål.

Det är en intressant diskussion som dragit igång på många håll. Zlatan vill bli jämförd med Messi och Ronaldo och inte med Lotta Schelin eller någon annan blågul kvinna. Zlatan är större än svensk damfotboll, Zlatan är kung!

2 kommentarer

  1. Micke

    Kung på planen, omogen och obalanserad när han möter offentligheten utanför. Han är ju en offentlig person, kapten i landslaget och ska inte skapa heta diskussioner vilket ofta sker när han är inblandad. Ingen annan världsspelare som Messi eller Ronaldo beter sig som Zlatan heller.

    • Bertil Örjestad (inläggsförfattare)

      Ronaldo var i en del blåsväder då han var yngre. Zlatan skapar alltid rubriker och det vill media ha.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.