Svar på tal…

hands-together2

Det är alltid så att när någon försöker göra något bra för andra då väcks det alltid avund och misstänksamhet. Det har alltid varit så. Jag har tyckt så själv förr mot kyrkor och olika organisationer. Visst finns det sk rötägg och konstigt vore annars. En kyrka är inte alltid så perfekt som alla tror utan det avspeglar samhället i övrigt (nästan). Att hjälpa andra är grundstenen i det kristna budskapet men allt kyrkor gör är ju normalt för de utanför ”sfären” att ifrågasätta. Att ifrågasätta X-Cons, Kris, NA, Bakfickan, Öppen Gemenskap, Kärnhuset etc ja samma sak där. De fungerar för att människorna vill försöka hjälpa andra och likt som för kristna blir det då samma sorts misstänksamhet. Nämner inte LP men LP går under gruppen kristna eftersom det är Pingströrelsen som står bakom detta.
En gång i tiden så berättade jag för en pastor om en annan pastor som tio år tidigare betett sig märkligt när det gällde flyktinghjälp. Pastorn sa till mig ”Du kommer att få lära dig att så fort någon försöker göra någonting gott för andra så blir det misstänksamhet”.

Ni som ifrågasätter och misstänkliggör kyrkor och föreningar som vill hjälpa andra, gör ett besök först innan ni dömer. Det är så lätt att tro saker som man inte har belägg för. Att jag som troende skulle vara bättre än en människa som ligger och krälar på Vasaplan eller en som är dömd till ett långt fängelsestraff stämmer inte. Vi har ett lika värde. Jag och många med mig tror, oavsett om de är kristna eller inte, på att vi ska hjälpa varandra och allas lika värde.

12 kommentarer

  1. Janne

    Fler borde försöka göra något än att bara tycka att andra ska dra lasset. Bra Berra för jag vet du kan sänka berg åtminstånde så är du ingen som ger upp. Använd din tjurighet och tävlingsinriktade ådra så kommer du att sätta belackarna på plats.

  2. Kalla fakta

    Kyrkor har bara ett ändamål och det är att samla in så mycket pengar som möjligt och en klick får detta som födkrok.

    • Bertil Örjestad (inläggsförfattare)

      Om församlingsledning tänkt föda sig på detta sätt du beskriver så har de valt helt fel upplägg. Ser du skrivit flera gånger förr och uttryckt ditt agg mot kristna. Tyvärr går det inte att tal inför döva öron. Hoppas din dag blir bra.

  3. caffe latte

    Bra att folk försöker göra något. En av anledningarna att det ser ut som det gör i samhället är just för att så få bryr sig.

    • Bertil Örjestad (inläggsförfattare)

      Ja fler måste engagera sig och det gäller på många områden. Det är svårt att få folk att engagera sig också, tänk politiken som exempel.

  4. Ingemar

    Hur mycket rätsida du får på ditt liv blir du dömd för den var. Själv har jag sedan okt 1999 varit ren från alkohol. Bakvägen får jag höra att snart är han tillbaka på parkbänken. Han blir aldrig bättre. Det värsta är att det även kan komma från människor som påstår sig ha Jesus i sitt hjärta. Ta en titt på min hemsida så får ni veta mera om mig. Frid till er alla önskar jag.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.