Hej Stalker

facebook-hey-stalker-photography-picture-stalker-stalkers-Favim.com-67540_large

Mina närmaste känner till det, det tog sin kulmen för två veckor sedan men nu fortsätter det. Vi talar om stalking. Jag har sedan i höstas fått en massa mail och bloggkomentarer som jag inte lagt ut. Dessa kommentarer är från samma IP adress och adressen är i Umeå. Den mailadress som registreras är samma som de jag får mail till. Mailen och läsarkommentarerna är uteslutande lögner, påhitt och personangrepp. Till en vecka sedan kom mailen på min e-postadress som är kopplad till min blogg men nu kommer mail till min riktiga adress! Hur kan han/hon veta min riktiga och privata e-postadress? Personen har även mailat våra pastorer om oro över mig och mina pastorer hajjar ingenting.

spaning

Personen verkar veta vem min fru är och verkar veta vem jag är. Personen kan dock inte känna mig nämnvärt bra eftersom påståenden och påhoppen saknar sanningshalt. Detta vet också mina närmaste.

Vi talar om stalking som är enligt lag förbjudet. Straffet kan bli upp till fyra års fängelse. För er som inte vet vad stalking är så kan man säga att det är upprepade trakasserier. Var tionde person i Sverige har utsatts för detta visar en undersökning från Brå. Det finns givetvis skillnad i grad på beteendet men de flesta måste ju börja någonstans.

Jag har dock fått en liten ledtråd då jag fick det senaste mailet om att jag inte varit på samma tillställning som personen. Nu måste personen sett fel för jag var där men kom efter halva evenemanget och var där till slutet. Jag satt med de personer jag normalt satt med. Det låter lite crazy men det kan vara så att personen befann sig på samma ställe men upptäckte mig inte. Min fru upptäckte mig inte heller trots jag satt nästan bredvid henne.

Varför skriver jag detta på en blogg? Vill bara att stalkaren ska veta att jag ser allvarligt på detta och att jag vill detta ska upphöra. Skulle vilja att personen gav sig tillkänna så vi fick prata. Du verkar fått mycket om bakfoten. Jag kommer att fortsätta leva som jag gör och göra det jag gör. Jag är den jag är.

Nu blir det att dricka upp kaffet och sedan fara på gymmet.

4 kommentarer

  1. Micke

    Bra du sätter ner fotsulan, Berra! Det här kan om det fortsätter leda till åtal. Sannolikt en människa som känner dig lite i varje fall och byggt upp en bild av dig som inte stämmer och blivit besviken. Det brukar handla om det. Kör nu hårt på gymmet/ Micke

    • Bertil Örjestad (inläggsförfattare)

      Kanske är det så. Nu lydder jag din order och ska försöka köra hårt på gymmet:-)

  2. Peter

    Är kanske som Micke skriver. Det kanske lugnar ner sig nu då hen läser att du förstår vad hen har i kikaren. Fortsätt att vara som du är för ändrar du dig så har ju hen segrat.

    • Bertil Örjestad (inläggsförfattare)

      Jag är precis som vanligt, mina närmaste vet vad som är sanning och inte. Det är det viktiga.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.