Årsmötet fullbordat!

68427_374559489305410_550852742_n

X-Cons Umeås Årsmöte är fullbordat och den nya styrelsen är:

Tony Hagström Ordförande
Magnus Lindqvist Vice ordförande
Ronny Nordström kassör
Bertil Örjestad sekreterare
Peter Halvarsson ledarmot

Det var ett mycket bra årsmöte och det känns kul att hjälpa till i denna unga förening då jag brinner för personer som vill sluta med droger och kriminalitet. X-Cons är en förening för de som vill sluta med droger och kriminalitet. X-Cons vill vara en folkrörelse och även verka förebyggande i syfte med information till unga men även stötta anhöriga. Föreningen finns på flera platser i landet men i Umeå har den 1 1/2 år på nacken.

Är du nyfiken på vad som händer och vad vi gör så kika gärna på våran hemsida eller gå in på våran Facebookgrupp. Du är givetvis välkommen att besöka våran lokal och det enda kravet vi har är att du är drogfri.

Hemsidan hittar du om du klickar här 

Klicka här så kommer du till Facebookgruppen

SONY DSC

Tony Hagström fortsätter som ordförande

29 kommentarer

 1. Kenneth

  Att stödja detta är inte så genomtänkt. Du som kristen borde kunna göra samma arbete i Lp eller genom församlingen. Vad säger den församling du är med i? Bättre du gör något där.

 2. Daniel

  Hur kan man tänka sig hjälpa dom här människorna som fått så många chanser. Kostar samhället pengar. Kriminella och missbrukare ska man inte försvara.

  • Bertil Örjestad (inläggsförfattare)

   Ingen som försvarar det hela. Alla är värda en andra chans i livet och kan man hjälpa någon att komma till ett bättre liv så sparar samhället in pengar och lidande för omgivningen. Det är bra att det finns människor som engagerar sig. De flesta som hamnar snett har definitivt inte valt detta.

 3. Bertil Örjestad (inläggsförfattare)

  Varför är det inte genomtänkt? Jag blev tillfrågad av x-cons för en dryg månad sedan och tänkte igenom noga. Lp är också bra men når inte samma kategori. Bägge behövs. Vad dom säger i min församling? Har inte hört negativt ifall du inte hör dit. Välkommen till lokalen och bilda dig en uppfattning.

  • Johan Hartmeyer Liverhall

   Kan bara säga att det är bevisat att X-Cons har minskat antalet fängelsekunder, vilket gynnar många. Den församling som är emot det skulle jag kalla något helt annat än god.
   Vi alla behövs gemensamt, och pratar olika ”språk” , vilket är en tillgång.
   Vi når olika målgrupper men har nästan samma mål.
   Tack gode Gud för X-Cons !

   • Bertil Örjestad (inläggsförfattare)

    Håller med dig till fullo. Sedan då är det bra med flera organisationer för en sak passar inte alla.

  • Bertil Örjestad (inläggsförfattare)

   Har inte tillfrågats men eftersom du verkar tillhöra församlingen så kan du väla tala med mig istället för vara anonym på bloggen.

  • Bertil Örjestad (inläggsförfattare)

   Dina frågor är väldigt provocerande men låt gå. För det första är xcons politiskt och religiöst obundet. Mitt mål där är inte att släpa folk till kyrkan. Alla människor är välkommen i kyrkan oavsett bakgrund. Du verkar ha lite fördomar om kyrkan. Ingen fara med det för det har även jag haft.

 4. Bertil Örjestad (inläggsförfattare)

  Kyrkobesökare och missbrukare är människor. Det är dina medmänniskor även om du inte tycker det själv. Vad skulle du tycka i fall du skulle ha en nära släkting i mmissbruk?

  • Bertil Örjestad (inläggsförfattare)

   Håller med dig fullt ut. Alla som drar sitt strå till stacken gör ett bra jobb.

 5. Fundersam

  Hur kan du som är kristen beblanda dig med värsta sortens människor? Ska du inte prioritera församlingslivet.

  • Bertil Örjestad (inläggsförfattare)

   Som kristen anser jag mig inte alls beblanda mig med ”värsta sortens människor”. Värsta sortens människor är för mig folk som inte bryr sig alls. Utan att blanda in kristna värderingar i X-Cons så vill jag säga WWJD? betyder What would Jesus do? Han sitter knappast i kyrkan, han hjälper de som har det svårt.

  • Bertil Örjestad (inläggsförfattare)

   Jag accepterar din åsikt. Jag tror det finns en Gud men du tror det inte. Att kristna och missbrukare skulle tappat verkligheten låter väldigt nedlåtande mot dessa grupper. Det kan vara din granne, din bror eller din arbetskollega.

 6. Tomas K

  Knarkare kostar staten miljontals varje år i form av sjukvård, skadegörelse. Det är bra att någon försöker göra något.

 7. Apostel

  Ägna dig åt församlingen Bertil. Finns hur mycket som helst att göra där. Jag tycker församlingen ska komma i första hand.

  • Bertil Örjestad (inläggsförfattare)

   Vad du tycker är ovidkommande i detta fall. Använd ditt riktiga namn nästa gång du kritiserar eller ta det med mig då du träffar mig. Det finns mycket att göra i församling och det finns mycket att göra på andra plan också.

  • Bertil Örjestad (inläggsförfattare)

   Jag accepterar ditt påstående men jag är övertygad om Guds existens.

  • Bertil Örjestad (inläggsförfattare)

   Man ska inte stödja dem men dock stötta dem då de vill göra en förändring.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.