Dop! Fantastiskt!

Idag sker troendedop i Pingstkyrkan i Umeå. Det är via Christ for People som dopet sker och tyvärr finns ingen dopgrav, ännu, i Folkets Hus. Det är några som valt att följa Jesus. Jag har inte full koll men jag tror att ungefär 15 personer sammanlagt har döpt sig sedan i höstas. Fantastiskt! Det är också starkt att dessa ungdomar idag döper sig inför en fullsatt kyrka. Jag minns själv då jag döpte mig så ville jag inte göra en stor grej av det. Jag var rädd att jag skulle dra mig ur så därför skedde dopet inför 5 personer i hemlighet i Pingstkyrkan i Robertsfors. Dopet är inget jag ångrar jag borde dock döpt mig tidigare än som blev fallet men man kan ju inte ändra historien. Dessutom borde jag döpt mig inför en fullsatt kyrka eller varför inte i en sjö. Tyvärr var det en kall novemberdag detta skedde så det kanske var lämpligt att hålla till inomhus.

Johannes 14:6 Jesus svarade: ”Jag är vägensanningen och livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig.”
I och med dopet klär du av dig det gamla och föds i en ny skapelse.

I torsdags innan strategibön hade en av våra pastorer dopsamtal med några ungdomar. Jag kom in i slutet och såg ett par ungdomar som var fullständigt övertygad om att deras val är det rätta. Det lyste ur deras ögon.

images

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.