Vad är fattigdom?

sedlar_492078l_123613381

Jag och en kompis har diskuterat kring ämnet fattigdom. Vad är egentligen fattigdom? Jag har personligen alltid levt väldigt knapert och räknar mig som fattig om man ser hur många andra har det. Jag vann för 10 år sedan 123000 på stryktipset och då fick jag lite smak av ekonomisk rikedom för stunden. Jag har däremot haft en rikedom då det gäller trygghet i uppväxten och detta kan inte ersättas i pengar.

Har sett på sista tiden en hel del tiggare i stan. Det är tragiskt att människor tvingas tigga men det är den bistra sanningen för många. Om jag jämför mig med dessa så är jag rik. Ser vi oss omkring utanför våra gränser så ska vi vara glad att vi är födda på denna plats. Fattigdom och exempelvis brist på mat och rent vatten är vardag för en stor andel. Vad kan jag göra och vad kan Du göra för att hjälpa?

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.