Valkonferensen

Bloggandet har fått taga en paus men efter 3 månader av valmöten, hemmarenovering och mycket annat brådskande. Är nu tillbaka i normal lunk.

Valkonferensen för MP Västerbotten, där jag givetvis närvarande, gick alltså av stapeln den 28e januari. På konferensen fick alla ombud från alla MP- föreningar i Västerbotten lägga sin röst för hur våra listor för riksdag och regionen (Västerbotten) ska se ut. Förtydligande: det ligger ett förslag/ beslut (fortfarande oklart) om att det ska heta Västerbottens Regionen framgent istället för Västerbottens Läns Landsting (VLL). Den politiska församlingen i Västerbotten har ju också regionala utvecklingsfrågor på sitt bord. Till exempel finns infrastrukturfrågor som Norrbotniabanans vara eller icke med på beslutsbordet. Förenklat man säga att din röst på regionen/ landstinget kommer beröra Umeås sjukhus NUS, Lycksele Lasarett och sjukhuset i Skellefteå, hälsocentraler och den övergripande utvecklingsinriktningen för Västerbotten.

1-3 Regionlistan MP

1-3 Regionlistan MP

Det blev en jämn omröstning för regionens toppnamn (15 röstberättigade ombud) med ett par rösters skillnad till fördel till Emma Lindqvist till vänster på bilden. Emma från Vännäs är alltså etta på listan och jag tvåa. Emma, som jag nu börjat lära känna, är journalist och en mycket kompetent toppkandidat. Efter flera valmöten nu och en lunch bland annat är jag övertygad om att hon är en mycket värdig toppkandidat! Många på listan kan jag inte uttala mig då de tillhör övriga medlemsorganisationer.

Regionfullmäktigelistan

1. Emma Lindqvist, 39 år Vännäs

2. Zacharias Tjäder, 30 år Umeå

3. Ann-Louise Hansson, 60 år Lycksele

4. Hans Brettschneider, 52 år Skellefteå

5. Anders Hård, 59 år Skellefteå

6. Maalin Wikström, 40 år Skellefteå

7. Pär Bylund, 46 år Umeå

8. Mariam Salem, 38 år Umeå

9. Nils Seye Larsen, 38 år Umeå

10. Emma Widmark, 45 år Vännäs

 

Källa: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasterbotten/de-toppar-mp-s-listor

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.