CeciliaKalla

..och Rörlighet.

Det finns många myter om stretchning och hur/när/varför vi ska töja musklerna. Det finns många som idag förespråkar dynamisk rörlighetsträning istället för den traditionella stretchen. Det är något som kan ingå i din uppvärmining inför stryke- eller konditionsträning.

Jag ser ingen anledning till att jobba med rörlighet i de delar av kroppen där man redan har tillräckligt god rörlighet. Istället bör man lägga fokus på de områden där rörligheten är inskränkt. När vi utför en rörelse så är det (oftast) flera leder involverade. Om det då finns en förändring i någon ledstruktur kommer detta innnebära en förändring för de intilligande lederna. Tex. kan en stel höft innebära att den rörlighet du inte tar ut i höften istället tas ut i ländryggen och skapa ryggproblem. Och ibland är det inte stelheten som är problemet. Det kan lika gärna vara din goda rörlighet som skapar problem.

Det handlar om att jobba på sina svagheter, stela baksidor och tighta höfter. Kanske blir du lite snabbare i sommar om du lägger in 10 minuters rörlighet i början av passet? Tips på övningar kommer, var så säker!

Njut av solen idag!

/ Cecilia

Lic. Personlig Tränare
Leg. Sjukgymnast
Gruppträningsinstruktör

[email protected]

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.