ASTAR Bageri och Konditori

Av , , Bli först att kommentera 0

En ny stjärna är på väg att tändas…

Detta är en av de tårtorna som eleverna på ASTARs Bageri och konditori elever fixade under sitt ”pressure test” för någon vecka sedan. Tycker det ser mycket bra ut!

Dessa elever fick under tidspress ”uppfinna” en egen kreation och presentera den för en jury och bedömningarna var mycket positiva!

 

Kul med nya stjärnor på Umeås Gastronomi himmel.

 

Elev moussetårta

Elev moussetårta

 

 

 

 

 

Bli först att kommentera
Etiketter:

Krog på campus i blås väder.

Av , , Bli först att kommentera 1

 Det är än en gång blåsväder kring en krog på campus. I detta fall verkar det vara nån form av strul med hyres kontrakten mellan parterna. Jag tror bestämt att man behöver se över hur dessa utormas för att verksamheten på stället skall kunna fortgå. En källa med insyn berättar om betalnings krav på saker som redan är avskrivna samt att man med hyres kontraktet omöjliggör drift pga ett oskäligt avtal att man måste rikta sig mot studenter. Sedan motrbetar man krögaren i detta fall. En mycket märklig inställning av en hyresvärd. Denne borde ju göra allt för att säkerställa sin inkomst.

 

Dags att städa i leden.

 

Mer kommer inom kort. Allt efter att saker blir officiellt.

Matlådor 50kr utkört !

Av , , Bli först att kommentera 0

 Sjöbodarna 5 Knop har börjat köra ut matlådor för 50 kr och ingen minsta gräns på beställning. Så min nyfikenhet tog över och jag testade detta i dag med fantastiskt resultat ! Gott och stora portioner ! Detta var inte sista gången… Sedan såg jag på facebook att de börjat med middagsalternativ typ abonemang för 1500 kr i månaden och person . När jag ringde var det mycket riktigt ett par olika alternativ med ett par lyxigare varianter och bas sortiment riktigt rolig idé!

 

Prova detta det är ett råd ! samt sprid ordet !

Bli först att kommentera
Etiketter: , , , , , ,

Sjöbodarna 5 knop

Av , , Bli först att kommentera 1

 Sjöbodarna 5 knop öppnar inom kort !

Umeås enda Seafood restaurang som det sägs i alla fall .

Håll koll .

 

http://www.femknop.com 

femknop@gmail.com

090-190250

 

 

 

Bli först att kommentera
Etiketter: , , , , ,

Ryckten och trevligheter!

Av , , Bli först att kommentera 0

Det sägs att Harrys letar nya lokaler… Hoppas de rycker upp sig i samma vända för kvaliteten har lämnat mycket att önska tidigare. Men jag hoppas och håller tummarna för dem !

Nya båten från Hörnesand verkar få ett ordentligt ansiktslyft men räcker det mån tro? De kommer få problem med att klara vintern men det är bara min åsikt. Hoppas dock att det går bra för dem för Umeå behöver bra uteställen!

Ny ägare till restaurangen på Robertsfors Golfklubb !

Kan bli mycket bra för dem! har smyg kikat på menyn och den lovar mycket och ser förvånansvärt bra och genomarbetad ut !!!!

Kul kul !!!

Bli först att kommentera
Etiketter: , , , ,

DUÅ !

Av , , 1 kommentar 1

Skall man handla bra råvaror i Umeå så finns det bara en plats och det är DUÅ på Storgatan 46!

Kolla in www.duaumea.se

Jag handlar all min ost och festmat direkt eller indirekt via dom.
Fantastisk kvalitet samt alltid ett bra bemötande av bröderna. Det enda som kan sägas att tyvärr är det inte samma goda service då man träffar de andra i butiken. Men det är den överlägset bästa butiken i Umeå oavsett ! ( skall tilläggas att servicen aldrig är dålig bara mindre bra )

Prova deras lagrade hårdostar eller gräddiga getostar !

Går inte att få bättre fredagsmys!

1 kommentar
Etiketter: , , , ,

Pengar pengar pengar Landstinget / Medirest och maten

Av , , Bli först att kommentera 2

Sitter i mitt stilla sinne och reflekterar över vilket slöseri med resurser Landstinget håller på med då det kommer till maten….. 60 Kr för en varmrätt med råkost ( som inte alla får ) är mycket i samanhanget. För att sätta det i pararitet med vad man kan få så säger jag bara tre rätters… man måste tänka på vad man kan få då vi pratar om i runda slängar 3000 möjliga portioner.

Tex Grekisk sallad , Grillad fläskytterfile med madeirasky coh potatisgratäng och wookade färska grönsaker, cremé caramell

Och ja till alla 3000 portionerna…

Det är ca 40 st som jobbar i köket om jag inte missminner mig. Det är inte ens 100 portioner per person och dag . Och det är uselt om något. De bör kunna producera minst 500 portioner per person och dag om man räknar bort specialmaten.

Det ger 6 kockar och en dietkock per dag. Det är inte ens i närheten av Medirests bemmaning. Man kan ju bara undra varför.

Sedan undrar jag hur Landstinget kan "låna" ut sina lokaler till Medirest och sedan låta dessa använda Landstingets ugnar och maskiner samt lokaler för att konkurera med andra aktörer på marknaden som inte har denna fördel. Och sedan att Medirest säger att deras medel patient är 80 år är både en lögn och felaktigt. Jo deras medel kund i svergie kanske men det är inte Landstingets problem deras "kund" är ca 60 år och behöver smak och god mat för att bli frisk. Och sedan att säga att gamlingar inte ska ha smak i maten …. derar smaklökar behöver om inte mer så minst lika mycket då man tappar smak med åren.

 

Fy vilket slöseri!

Jätte fin och billig Fritös !

Av , , Bli först att kommentera 0

 Vi köpte en ny fritös igår på Jula : http://www.jula.se/fritos-3-l-132087

Den är kanon fin att titta på och bara 299:- och den är faktiskt riktigt bra och snabb. Den är i "rostfritt" och riktigt smart då man kan ta ur och diska behållaren för oljan samt elementet går att med ett handtag koppla loss och rengöra för sig.

Super bra ! köp denom ni är ute efter en fritös ! 

Bli först att kommentera
Etiketter: , , ,

”Sjukhusmaten” om man nu får kalla den mat ….

Av , , Bli först att kommentera 2

 Ja den eviga följetongen om maten på landstinget. Jo det är Medirest som tillverkar det de vill kalla mat men faktum är att det är under hård kritik för smaklöshet samt oaptitligt utseende. Utseendet kan vi alla dock säga att det är högst subjektivt men smaken är vi alla rörande överens om att den är under all kritik. Det finns ingen smak eller känsla i maten! Och bara för att det är instutionsmat behöver den inte vara rent dålig.

Sedan vill jag ta upp en annan sak: Att Medirest slutat använda lokala råvaror och nu mera köper sina ärtor t.ex. från Skåne …. vilket miljötänk är det …. samt hur ser näringsinnehållet ut på en potatis som kokas 100mil här ifrån för att sedan kylas och läggas i lag för att sedan ljumnas på under paketerings processen och kylas igen för att sedan värmas i mikron på avdelningarna ( efter en transport dessutom som inte är kyld ) det känns märkligt och rent ut sagt konstigt. Kan Medirest som har all den erfarenhet de skryter med på sin hemsida verkligen inte ens koka en potatis ??????

 

Jag blir förbannad då man hör och ser detta missbruk av landstingets pengar! 60 kr per paket mat det är inte små pengar direkt då man talar om dessa mängder. Det känns mer som bedrägeri än att man levererar en produkt som skall hålla måtten för upphandlingen.

Då jag smakat dessa rätter så slås jag av en mycket dålig produktutveckling då köttsafter klumpas och skär sig med såsen som inte kan vara gjord i år i alla fall, utan nån form av massproducerad dynga från vad som måste vara tillverkad av den som la det lägsta budet i upphandlingen.

 

Frågan är blir man frisk av dåligt näringsvärde och smaklös mat ?