80 AA Batterier Senare

Urkällan till allt vetande

Mimprogrammet på Scenskolan

Ja. Det kanske är att sparka in öppna dörrar. Det kanske är att slå på den som ligger ned. Men den treåriga mimutbildningen på Scenskolan finns ändå där för tarvliga människor som inte tvekar att peka på medmänniskors allmänna larvighet och skratta (vem jag?).

Det finns dock något väldigt subversivt med mimare. En liksom "fuck you världen" attityd i att gå tre år utbildning i att göra osynliga lådor, små små rum och såklart favoriten dörrar som öppnas på olika sätt med samma förvånade uttryck (7.5hp). För så är det väl?

Nej, hör och häpna, kors i taket! När jag läser kursbeskrivningen där finns även dans och akrobatik. Men sen ser jag något märkligt, nåt som gör mig stel. I allt detta kroppsliga har de även ett moment som kallas "röst". Jag känner mig plötsligt väldigt besviken. Än mer besviken blir jag när jag går till mimarnas inspirationssid: "Se vad de gör, hör vad de säger!"

Förlåt? Läste jag rätt? Vad är det här för hobbymimare jag läser om egentligen. Hur "true" är det för en mimare att vara verbal? Vilken streetcredd ger egentligen det, mimeboy?

Nej, jag säger det rakt ut, det minsta man kan begära av professionella mimare är att de i varje fall håller käften.

Etiketter: , ,

3 kommentarer

  1. Joséphine

    Hej du hårt arbetande dagdrivare!

    Fint att se att du går till botten med dina efterforskningar om postmodern scenkonst så pass att du till och med surfar in på skolans hemsida och skummar igenom programbeskrivningar!

    Vi Mimare-2013 på Stockholms Dramatiska Högskola (f.d. Teaterhögskolan, f.d. Scenskolan) vill för att tillmötesgå ditt kulturintresse och underlätta din konstnärliga förkovran bjuda in dig som VIP-gäst till samtliga våra uppspel, helt gratis, så att du kan få njuta av att se oss slå volter, dansa, prata och eventuellt om du har tur kanske t.o.m. fastna i en låda som inte syns.

    Håll utkik på hemsidan efter speldatum!

  2. Sven Jonsson

    Svar till Joséphine (2011-10-26 20:21)
    Åh! Med accent Joséphine, med accent! Jag förstod aldrig att jag skulle få så mycket gratis genom att vara gemen! Men det har väl mycket med VK:s framgångsrika sökmotoroptimering att göra förstås…

    Så utan tvekan kommer jag försöka att ta mig till ett av era uppspel om det är näraliggande med en Stockholmsresa.

    Tack så mycket och väl mött!

  3. Joséphine (med accent)

    Man kan ju inte förstå allt, men visst är det härligt när tillvaron överaskar en så där när man minst väntar sig det.

    Ser fram emot att se dig i publiken!

    Ta hand om dig så länge på upptäcksfärden kulturen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.