En väska till Evert

På måndag kommer Slevert hem med Ann och Conny och då blir det riktig fest, inte minst för Evert att Evert ju fyller år på söndag. Evert blir faktiskt ett år. Stora killen. I samband med hans hemkomst planerar jag inköp av ny väska att flyga och resa i. Den förra kastade vi på flygplatsen efter förra flygningen eftersom den höll på att gå i bitar. Den väskan fick ju faktiskt Evert i November så det är inte så konstigt att den var lite sliten.

En ny hundväska kan man tänka inte är så svårt att köpa -tänk då om! Det är många kriterier som måste uppfyllas.

En tillfredsställande hundväska bör ha rätt dimensioner för att kunna tas ombord på det flygbolag som man kommer att resa med (alla flygbolag har olika storlekar), samtidigt måste ju väskan vara tillräckligt stor för ens lilla lurvboll att kunna vända sig i och resa bekvämt. Utöver detta måste väskan ha fack för förvaring av bajspåsar, koppel, tuggisar och annat viktigt resmaterial för en liten hund. För det sista ska väskan vara rymningssäker för eventuella panikattacker under flygningar då små hundar lätt kan vilja fly (så var tyvärr inte fallet med den förra väskan). Ja, och så är det ju en bonus om väskan inte är ful som stryk eller dyrare än en bättre begagnad bil.

Man skulle iof att dessa kriterier borde vara grundläggande för alla på jakt efter en hundväska, men så är inte fallet och därför är en bra hundväska näst intill omöjlig att finna. Men jag tror faktiskt att jag har funnit den rätta nu.

Etiketter: , , , ,

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.