Åsa Nyberg (C)

Bloggar om Politik, landsbygden och livet i stort.

Byskolornasdag, mitt hallelujamoment!

Vilken urladdning! Efter månader av oro och hög anspänning, känns luften lättare att andas regnet till trots. Idag har landsbygden segrat och kommunen kan se framåt.

Efter timmar av dörrknackning, letande efter siffror, annat material, chattande, bloggande, ringande, timmar långa samtal, besök hos invånare, möten, besöka skolor och lärare, ordna demonstration, bussar till fullmäktige, annonsera, besöka fina barn i våra byar på deras skolavslutningar m m, så har ett positivt beslut nu fattats. Våra byskolor finns kvar tillsvidare och en extern genomlysning av skolans alla verksamheter ska göras för att se var vi kan spara pengar!

På vägen har vänskapsband bundits vissa hårdare än andra, ser framemot att få besöka alla nyvunna vänner på en kopp kaffe. Inget ont som inte har något gott med sig. Men jag tror alla känner att vi är en kommun och vi måste hjälpas åt.

Till alla kommuninvånare som kämpat på alla möjliga och omöjliga vis, tack för erat fantastiska engagemang eran tid och era varma underbara kramar. Ni är alla hjältar i stort och i smått. Idag fanns det tre verkliga hjältar som vågade följa sitt hjärta och sin övertygelse, Björn Forsberg, Birgit Johansson och Gerd Lindgren! Jag vill även ge Andreas Bylund en stor varm kram.Tack ni gjorde skillnad!

Vi valde att kämpa tillsammans och tillsammans gjorde vi skillnad! 

Det känns underbart att fortsätta jobba politiskt i en kommun med så fantastiska invånare, som har drömmar och visioner för sin bygd och som är beredda att ta strid för den. Det bådar gott för framtiden. Ja, framtiden, nu finns den även i vår kommun.

I dag har också vår grannkommun Vännäs fått ett positivt besked kring deras byskolor. Förvaltningsrätten hävde fullmäktigs beslut pga att ärendet var för dåligt berett. Vilken seger för byskolorna i länet. Den 13 juni är byskolornasdag!

När det var klart att vi hade 16 röster, precis vad som behövs för majoritet. Då brast det, all denna anspänning bara exploderade och tårarna bara kom, kändes skönt att få gråta och släppa iväg all glädje som man känner. Det är mitt HALLELUJAMOMENT!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.