Åsa Nyberg (C)

Bloggar om Politik, landsbygden och livet i stort.

Människors lika rätt och värde!

Igår drog iskalla vindar in genom ett sommarvarmt Umeå. En grupp nynazister tog över gatorna och gav sig på civila medmänniskor mitt på ljusa dagen. Mycket obehagligt och skrämmande! Så sent som i torsdags kom en kollega och vän hem från Polen, en resa som gick i förintelsens spår. Hennes berättelser var skrämmande och gjorde ont djupt in i själen. Vi har snarlika bakgrunder hon och jag. Vi har båda en varsin mormor som överlevde nazismens fasor och tillslut hamnade här i Sverige. Vi har båda mycket svensk klingande namn och ingen tar oss för något annat än Svenskar. Men vår historia finns där djupt inom oss.

Att se hur dessa främlingsfientliga grupper breder ut sig i vårt land gör oerhört ont och skrämmer. Jag är så oerhört tacksam att jag lever i ett land som med öppna armar tog emot min och min väns mormor och såg dem som jämlikar. Deras upplevelser hade varit fasansfulla och de behövde trygghet. I Sverige fanns tryggheten och här stod vi upp för människors lika rätt och värde!

I Sverige genomförs vart fjärde år demokratiska val, där har vi alla chansen att sätta stopp för dessa högerextremistiska vindar som drar iskallt genom vårt land. Där kan vi  visa att vi tror på människors lika rätt och värde!

Idag har vi som bor i Västerbotten en unik chans att stå upp för människors lika rätt och värde i dagens folkomröstning. Jag vill verkligen uppmana alla Västerbottningar att ta del av denna historiska dag. Gå och rösta och gör din röst hörd i ett demokratiskt samhälle. Din röst gör skillnad, tillsammans kan vi göra skillnad! Tillsammans kan vi stå upp för människors lika rätt och värde. Tillsammans kan vi idag rösta JA för en rättvis och trygg sjukvård i hela länet. Gå och rösta och gör skillnad!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>