Bluesbloggen

Nu är de kokta schrimpsen stekta

Den happening vi fick uppleva i Holly Ridge kan väl i det närmaste jämföras med hembygdsdagarna i Stärkesmark… fast på amerikanska. Och allt började också så bra: massor med folk, trevliga uppträdanden, god mat m.m – MEN;

Duellen i Holly Ridge
I vimlet, och kanske tydligast av alla, syntes en av grannarna till festivalområdet, en shorts- och cowboysskoklädd mexikanare, vilt fäktande och galande. Här fanns mer än Budweiser med i sjukdomsbilden och ganska snart blev han bortförd av en äkta sheriff i valrossmusch, stjärna och revolver.

Fiaskot vid flaket
Efter nästan nio timmars väntan på att få lira kom ett minst sagt oväntat besked. Framme vid scenkanten och redo att äntra, kom plötsligt ett annat band och ställde sig framför oss. Kölapp!? Sorry guys, arrangören hade sjappat och det mesta hade nu börjat spåra ur. Med sänkta huvud drog vi oss långsamt tillbaka och klev osynliga tillbaka upp på den väntande bussen. Ryktet om de fina svenskarna hade spridit sig och många förväntansfulla tillresta blev besvikna. Hoppas de kommer till Clarksdale senare i veckan.

Sveket i Indianola
Efter fiaskot i Holly Ridge var vi lägre än buken på en skallerorm. Vi var precis på väg att gå till sängs då erbjudandet på Club Ebony dök upp. Vid pass hade Hans lämnat in och vägrade i sten att hänga på och lira. Trots otaliga övertalningsförsök var det kört. Det var nu eller aldrig. Alla vände sig mot Henke och resten skulle visa sig bli historia.

Bragden på Club Ebony
Trots tre års frånvaro från trummorna gjorde Henke en smått heroisk insats då vi äntrade scenen på Club Ebony. Doften av ’the King’ låg fortfarande tät i lokalen då From den yngre knackade in första låten. Det blev tre till och succén var ett faktum. Husbandet gav lovord och så har vi lagt ytterligare en spelning till handlingarna, denna gång med vik. (strejkbrytare – Hans anm.).

Cliffhangern i natten
De skulle visa sig komma ut mycket mer från denna natt, en ’teaser’ till morgondagens blogg skulle kanske kunna bli kanske något sånt här:

Blow job for a beer!!!

Good Night,

Mike´s new vik. with a stick

3 kommentarer

  1. Kapten Haddok

    Roligt att följa äventyret här på bloggen, man är ju smått avundsjuk. Behöver ni fler vik så sätter jag mig på nästa plan.

    Anfäkta och regera!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.