desinfektionsmedel

Ett enkelt tips för de som inte vill använda sig av starkare produkter men vill använda desinfektionsmedel. Många använder sprit av olika slag tex när det förekommit magsjuka i hemmet osv. Man vill gärna spraya av toastolar och dyl för att inte bakterier och virus ska spridas i rasande takt.

Men kanske funderar man på hur nyttig den är för barnen att andas in och desinfektionsspriten luktar ju också väldigt starkt.

Men det finns olika alternativ för detta, det finns tex ett ytdesinfektionsmedel som är ekologiskt och inte alls luktar starkt. På min (Heidi) dotters dagis använderde sig av denna sort när de tex spritar av skötbordsområden.

(ursäkta bildkvaliten)

Det kanske inte är ett stort steg att ändra vilket medel man använder sig av i detta syfte men det är ett steg i rätt riktning.

Märket heter förresten Sonett som är ledande inom ekologiska rengörningsmedel.

/ heidi

2 kommentarer

  1. Heidi Piisinen

    jag är lite osäker exakt var i Umeå man kan köpa dessa deras medel. aldorfskolan har ju en egen återsäljare där de får allt sitt ekologiska material ifrån. Men som jag har förstått det så säljer hälsokostbutiker deras produkter i alla fall i andra städer 🙂
    Kanske finns det någon annan som vet ???

    / Heidi

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.