Sport och utomhus

5 Tips För Att Bli En Bra Golfspelare

tiger-woods-79694_1920

Golf har verkligen gått och blivit en populär och omtyckt sport. Det ser ju onekligen väldigt härligt ut – umgås med vänner i fint väder samtidigt som man utövar denna aktivitet. För att lära sig att spela golf eller bli bättre på det krävs det dock en hel del träning, och tid. Det är alltså inte bara att slå ut den lilla bollen och hoppas på det bästa, utan det ligger mycket teknik och övning bakom. Nedan kommer bra tips för dig som vill börja spela golf, eller för dig som vill utveckla ditt spelande. Kanske är du framtidens Tiger Woods? Lycka till!

1. En bra start

Detta är såklart en förutsättning för att kunna spela golf, att ha en uppsättning av golfklubbor. Har du redan ett set men känner att du inte kommer framåt i ditt spelande? Då kan det vara dags för en uppgradering. Besök en bra återförsäljare där de har duktig personal och be om hjälp. Förklara så mycket som möjligt om var du är i spelandet och hur du spelar, då är det lättare att hitta rätt typ av klubbor just för dig. När du väl har dina klubbor är det bara att ansöka om golfmedlemskap på önskad golfklubb och börja spela! Det finns gott om golfbanor stockholm, så kika runt och prata med andra för att få tips om vilka som är bra.

2. Ta lektioner

Här är det bara att svälja stoltheten. Det är svårt att lära sig golf på egen hand och även om du tycker dig kunna spelet väl är det alltid bra att få en annan persons perspektiv och tips när de ser dig spela. Kanske gör du något i din sving som du inte tänker på, eller du kanske står fel och kan då få hjälp med vad du ska tänka på. Ett tips är också att skaffa en partner som du kan spela och ta lektionerna tillsammans med. Då kan ni hjälpa varandra både på lektionerna och på banan, och sedan påminna varandra om vad ni lärt er och vad ni ska öva på. Uppmuntran och peppning har aldrig skadat någon. Dessutom blir spelandet så mycket roligare när man gör det tillsammans en vän.

3. Träna, träna, träna

Golf kräver tid, så är det bara. Träning och åter träning är det som kommer ta dig framåt. Så se till att skaffa ett golfmedlemskap för att öva, och skaffa dig en konsekvent rutin. Sluta heller inte träna när säsongen är över, eller vid dåligt väder för den delen. Vi bor ju trots allt i Sverige. Boka tider i en inomhushall och träna putting, eller införskaffa dig en egen putting green att ha inomhus hemma. Även om det ibland kan kännas som att du står och stampar och inte blir bättre så kommer konstant och regelbunden träning omedvetet göra dig bättre. När våren sedan kommer och det finns öppna golfbanor behöver du inte börja om på nytt. Passion och vilja kommer ta dig långt!

4. Lägg inte tid på fel saker

Ett av de viktigaste tipsen att ta till sig när du ska lära dig att spela golf är att träna på rätt saker. Många ägnar 70 procent av tiden till att träna på sin sving, och resterande tid delas av putting och närspel. Men när man väl ger sig ut på en golfrunda ägnar man så mycket mer tid till att använda sin putter än klubborna för sin sving, eller hur? Så lägg därför mycket tid på närspel och putting, det kommer ge resultat.

5. Sätt upp en plan

För att kunna tänka framåt och utvecklas behöver man kunna visualisera vart man vill komma i sitt spelande och hur man ska ta sig dit. Vad vill du uppnå den kommande säsongen? Vad är viktigast för just dig? Det kan handla om att sänka sitt handikapp, komma under en viss poäng, kanske ställa upp i en tävling eller bli bättre på sin putting. Att sätta mål för sig själv kommer omedvetet ta dig dit du vill. Då har du något konkret att sträva efter och kan börja bocka av listan längs vägen. Bara det ger dig en sporre att fortsätta öva och bli bättre.

Slutligen, se till att ha kul när du spelar golf. Se det som härlig tid tillsammans med vänner där du samtidigt får göra det du tycker om. Det kommer ta dig minst lika långt som alla tips här ovan. Att endast tänka på hur du ska hålla klubban och hur du ska stå utan att samtidigt ha kul kommer bara göra dig irriterad. Ta de dåliga slagen med en klackspark och tänk positivt och framåt istället. Även Tiger Woods slår dåliga slag ibland!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>