Erika Åberg

Bröt fastan

Igår gjorde jag en så uräcklig juice till lunch och kunde under eftermiddagen inte hämta upp det näringsbehov jag behövde. Blev alldeles trött och låg så jag bestämde mig för att bryta fastan. I går fick jag juicer och yoghurt till middag. I morse te och juice och till lunch åt jag gott! Solen sken och lunchen intogs på bron. Urskönt! Nu mår jag som jag ska igen.

 

Jag har dock även bestämt mig för att äta mer medvetet och ta några dagar här och där med rawfood och juicer. Jag tror att kroppen och själen mår bra av det. Kött känns inte så himla lockande, fräsch mat vill jag ha. Och mer rättvise- och ekologisk mat blir det i hemmet framöver.

Kaffe har jag slutat med helt och kommer inte att börja dricka det igen! Sedan jag slutade har min puls gått ner säkert 10 slag/minut och jag känner mig mycket fräschare i munnen utan kaffe. Gröna, yogi, örtteer och roibos kommer vara det jag dricker i varm dryck från och med nu.

Etiketter: , , ,

2 kommentarer

  1. MimiLi

    Du har ju varit superduktig! Bra jobbat!!!
    Jag funderade på en sak, svara om du vill…
    Du är ju av naturen en väldigt slank person och när jag fastat har det varit av anledningen ”snabba kilon” (värdelös metod på lång sikt). Hur har det gått för dig, du måste ju ha rasat i vikt under veckan?! Har du lätt för att ta igen det? Är lite orolig att du blir för tunn, och inte mår bra av den anledningen!!!
    Det har varit roligt och inspirerande att läsa om din fasta… kanske man tar och gör ett försök nån gång, av mer ”rätt” anledning än att banta;-)

    Må gott!

  2. Erika Åberg

    Svar till MimiLi (2013-03-09 15:21)
    Som bantningskur skulle jag tippa det är, som du säger, värdelöst eftersom man börjar äta igen efter ett par veckor. Ska man gå ner i vikt måste man satsa på något mer hållbart, som att ta bort socker och sånt, tänker jag.

    Jag har inte hunnit tappa så mycket i vikt alls. Ett par kilon, men de kommer nog tillbaka innan helgen är slut 🙂 Jag brukar pendla några kilo upp och ner mest hela tiden. Men på det stora hela står jag stilla på dem.

    Jag kommer ta perioder med rawfoodfasta lite nu och då. Känns fräscht att göra det. Och kaffe dricker jag nog aldrig igen!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.