Att laga mat är inte riktigt värt besväret

I helgen är det finbesök  och min bror har anlänt med sitt entourage. Han påminde mig om ett gemensamt drag när han fick frågan "har ni ätit middag?". Han svarade givetvis ja, trots att ingen i hans resesällskap vare sig ätit eller sett honom äta middag. Man kan lätt undra varför han ljuger men det är inte så konstigt som det låter. Det var ju en sen lunch, lätt att blanda ihop.

I ärlighetens namn är det inte så lätt att hålla reda på måltiderna. Är det middag, lunch eller frukost jag äter nu?. Om jag inte haft ett fast arbete med lunchrast skulle jag totalt tappa greppet om tillvaron. En utav anledningarna är att det är tråkigt att laga mat, dessutom blev det lite stressigt.

För att citera en vis man "nu måste vi stressa med maten så vi hinner chilla sen". Jag kan verkligen uppleva matlagningen på samma sätt som min bror.

När jag kommer hem så ställer jag mig antingen och lagar mat, fort som fasiken för att man ska få det överstökat eller så har jag viktigare saker att tänka på så som att kolla facebook. Oftast det andra alternativet.

I min släkt har vi förmågan att inte känna hunger vilket blir en last för min sambo eftersom hon alltid blir hungrig först. Hon är även kostvetare och kock så hon börjar givetvis laga mat och jag får skämmas för att jag är lat.

Vi har sen länge haft en bra lösning på problemet, den som inte lagar mat diskar. Lätt som en plätt. 

Fast nu har det börjat hända saker, igår fick jag frågan trots att det var min tur att diska "vill du diska eller hålla plutten". Jag svarade givetvis, "jag tar plutten och du är dum i huvudet som ger mig dom alternativen". Det är som att jag skulle gå till chefen på jobbet och säga. "Nu får du välja, antingen jobbar jag gratis eller så får du betalt".

Min kära flickvän som också tycker det är viktigt med jämställdhet motiverar sin idioti med att det är viktigt att jag hinner umgås med min son den tiden jag inte jobbar.

Tack gud eller vem det nu är jag ska tacka för jämställdheten tack. Jag ser fram emot mina sex månader föräldraledighet. Det är fett, då ska det spelas TV-spel.

Etiketter: , ,

En kommentar

  1. Mamma

    En av fördelarna med att flytta hemifrån, utalades det då, var att slippa närgångna frågor som: ”när ska vi äta?”, ”ska Du äta hemma idag?” och ”vad ska vi äta?”. Med tanke på det så är det rätt kul att Du nu har en sambo som också blir hungrig först…
    En också ständigt hungrig mor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.