Effie Mode Och Smink Personliga Blogg

Hur kardi B och hennes stylist gömde hennes barnstopp i 3 månader

Konsten att dölja en babybump är knepigt för alla som väntar, men insatserna är ännu högre när du är en av de största rapparna i spelet. Det är lätt att förstå varför någon som Cardi B kunde ha en särskilt svår tid att dölja sin graviditet. Hennes debutalbum, som just kom ut förra veckan, är en av de mest förväntat utgåvorna av året, hon är brett fotograferad av paparazzi och fans (som hade spekulerat i flera månader om hon eller hennes förlovade Offset hade en bebis på eller inte styrelse, så att säga), och hon har blivit en bonafide pop kultur ikon genom att lägga upp uppriktiga videoklipp av sig själv på Instagram, som slår av på vad som är hennes tankar just nu.

Med tanke på hennes synlighet var det en något skrämmande uppgift för hennes långvariga stylist Kollin Carter att dölja sin gravida mage så länge. Cardi berättade för Carter i januari att hon väntade, och Carters uppgift för de kommande månaderna var att hålla allt under omslag tills Cardi kände sig redo att avslöja nyheten för allmänheten. Från Grammysna till New York Fashion Week förlitade Carter överraskande silhuetter, peplums och A-line kjolar för att skapa en illusion av en platt mage. De senaste New York-testerna började i synnerhet bedrägligheten allvarligt, eftersom Cardi hade en stor båge runt magen på Marc Jacobs, en skyttegräva som likaledes höll i midjan på Alexander Wang och en korsettgrav på Prabal Gurung som höll allt i. ”De var inte beroende av hår eller smink, de var beroende av garderob för att dölja den här stora hemligheten,” förklarar Carter. ”Det var mycket press, men jag gick in i det med självförtroende med att veta att det var något jag kunde göra. Jag visste att jag inte skulle bli den som släppte katten ut ur väskan. ”

Carter säger att han var under högst tryck på iHeart Awards, eftersom hon var på nationell tv, öppnade showen med en prestation och sedan var tvungen att byta till en helt annan outfit efteråt. Cardi visade sig väldigt mycket då, så Carter förlitade sig på tutus den natten för att dölja sina kurvor. Som Carter förklarar, var både Moschinos prestanda outfit, som melded en tutu och en peplum, och den super voluminösa oxblood-färgade tulle Christian Siriano klänningen som hon ändrade till efteråt hade folk gissat om Cardi tog modrisker eller försökte gömma något. ”Jag känner att vi kom igenom det. Mot slutet var det ett stort antal spekulationer, men jag tror inte att hon bar någonting som var som: ”Åh min Gud, det är hennes barnstopp där!” ”Och medan det var en nervös vecko några månader kom Carter att njuta av det. ”Processen som ledde fram till det var stressande, men efteråt var jag som, det här är roligt,” säger han. ”Jag har en av de största hemligheterna i mode och musik, och i kulturen mer allmänt, och vi kommer bort med det varje gång. Hur coolt är inte det?”

Processen lämnade också Carter med en djupare förståelse för hur det är för kvinnor i allmänhetens ögon att försöka hålla delar av sina liv privata. ”När det bara var ryktet, såg hon att bli kritiserad på nätet med människor som sa” Du är dum. ” Din karriär är över. Varför skulle du bli gravid i din karriärs topp? ”Jag var precis som, wow, jag tycker inte att det är rättvist att människor försöker ringa när det är rätt eller fel för en kvinna att fatta ett beslut till sin egen kropp ”, säger Carter och påpekar att manliga rappare har barn hela tiden med liten fanfare. ”Jag kunde inte föreställa mig att gå igenom det som en kvinna på en plattform som är stor och ständigt stående och stämmer överens med mitt beslut. Det tar en stark person att hålla fast vid det, säger Carter. ”Hon borde kunna vara den största artisten som hon vill vara och också ha en familj.”

Nu har Cardi avslöjat sin graviditet (på Saturday Night Live förra helgen med en dramatisk, rynkad vitkjole plockad för att accentuera sina kurvor). Carter har uppgift om någonting mer spännande: utmanar vad folk förväntar sig att en gravid rapper klär sig och spelar runt med olika silhuetter. ”Jag känner att jag måste lära mig hur man stilar en helt annan typ av kvinna igen,” förklarar Carter. ”Vi vill fortfarande hålla hennes garderob super chic och stilren, men fortsätter fortfarande att gå mot korgen av vad hon ska se ut. Många människor kan inte sätta ihop det – en gravid rappare – de kan inte förstå det begreppet på grund av historien om vad rapkvinnor ser ut som visuellt. ”Och medan detta är otvetydigt spännande nytt territorium för Cardis stilutveckling, säger Carter vissa saker kommer inte att förändras för mycket: ”Hon kommer fortfarande att bli Cardi, men hon kommer bara att bli Cardi med en babybump.”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.