Franks tankar

Rödgrönas tigande…

På samma sätt som högerpolitikerna är duktiga att hantera media, se förra inlägget, är de röd-gröna mycket dåliga att föra ut sitt budskap. Det syns knappt någonting från miljö och vänsterparitet. Och detta gäller både i nationell eller lokalnivå. Det är mycket märkligt. Det känns att vänstern inte har lärt sig någonting från förra valets misslyckande. De har trott att man ska ha makt för att kunna ändra något. Frågan är makt över vad? De senaste åren, sedan 1980-talet, har socialdemokraterna fört en högerpolitik trots att de har suttit i maktposition. Anledning var, förutom idétorka, att de hade tappat initiativförmågan.

Att sitta i regeringsställning medför inte per automatik att man har makt.När man kan sätta dagordningen på samhällsdebatten då har man makt. Att kunna definiera problemen och sätta agendan medför makt. Och i detta har högern verkligen varit duktig medan de röd-gröna är så slöa så att man bara häpnar.
 
Om de inte har något att säga då är saken klar. Låt oss rösta högern då! Och om de har något att säga men inte vågar eller är för lata för det då återigen låt oss rösta på högern.
 
Så mitt råd till de rödgröna är att försök formulera egna frågor och försök vara ute och debattera, annars kommer ni att tillmötesgå ännu ett katastrofval nästa år.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.