Happy 4th of July!

Jag hade ju många fördomar om det här landet, några av dem har kommit på skam men dessbättre har jag lyckats fylla på med ett par nya.

En av mina fördomar var att 4 juli, Independence Day, skulle firas ungefär som julafton hemma hos oss – eller åtminstone som midsommar.

Icke så, här i Minneapolis märks nästan ingenting. En del affärer stänger lite tidigare -alltså vid sex istället för halv tio, men i princip är Independence Day en lämplig dag för shopping (precis som alla andra dagar för övrigt)

Vi hittade ett litet firande vid älven, se bifogad bild, och det verkade trevligt men kan väl inte beskrivas som överväldigande med tanke på att det bor 2,3 milj människor i Minneapolis/St Paul

I morgon bär det av västerut!

 

2 kommentarer

  1. Ante Klante

    Trodde att 4th of July firades livligt i hela USA, men så är tydligen inte fallet? Tillbringade 4th of July vid East River i New York 2008 för att få se USA:s största fyrverkeri, men det som var häftigast var inte fyrverkeriet utan stämningen på platsen från tusentals amerikaner otroligt stolta och glada över sitt land på ett sätt som vi svenskar nog inte förstår. Ett av mitt livs häftigaste upplevelser! Trevlig fortsättning på resan!

  2. Elina

    Sicken osis, man trodde ju att de kunde det där med firande… visst har ni med svenska flaggan? Man blir aldrig så svensk som utomlands! Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.