Snälla, är ni födda på 1500-talet?

 Okej jag kan erkänna att det kan vara lite omoget med sexuellt relaterade tryck på skoltröjan när man går ut nian. Jag själv hade hand om våra skoltröjor när vi gick ut nian och fick väldigt med smisk över att det var ett sexuellt tryck. Det var till och med en förälder som ringde mig och skällde på mig för att det var så väldigt olämpligt. På vår tröja står det att "Vi i 9:an har haft sex terminer tillsammans" och visserligen står terminer väldigt smått men det är väl upp till var och en att tolka. Är ni snuskiga så tolkas det snuskigt. 

Min poäng är att när man går ut högstadiet så är tre fjärdedelar av klassen så skolless att man bara vill kräkas och de flesta har just bestämt sig för att sex är spännande och roligt att skämta om. Därför är det roligt, det är fan normalt att få skämta lite. Låt oss välja själva för om andra ska börja styra hur skoltröjorna ska se ut så kommer det inte att vara roligt att betala 500 kronor för en tröja.

Så snälla, vi lever på 2000-talet nu. Vi har kommit överens om att sex är naturligt och inget som man ska behöva skämmas över, eller vill ni gå tillbaka till att ha det som för 200 år sedan? Då är det bäst att börja göra några ändringar, till exempel radera internet och televisionen för gott så vi slipper all nakenhet och skam. 

 

Tack för mig.

7 kommentarer

  1. Linda Söderlund

    Ha ha! Vi hade exakt samma text på vår avslutningströja 1995, det var ingen som gnällde på det, det var ju bara en kul grej… förutom ett geni vi hade i klassen som inte riktigt förstod skämtet först:

    – Men, sex blir ju fel, vi har ju bara gått 3 år!?
    – Men snälla nån, det står TERMINER!
    – Öh..jaha..!?

    =)

  2. Lisbet Olofsson

    Men VARFÖR!
    Om det är OK så finns det ingen anledning att begära att människor ska sluta använda ord som är sexistiska för att förnedra och mobba andra. Tänk bara hur många som säger HORA åt en annan människa för att personen inte är som dem.

    Rebeller i all sin ära men rätt DUMT!! att medverka i. Allt verkar handla om att få så mycket upmärksamhet och säga sånt som inte är accepterat för att utmärka sig.
    Ska vi ha det så…ja kanske men jag tycker det är onödigt.

  3. Ida Norberg

    Svar till Lisbet Olofsson (2011-02-03 14:34)
    Jag säger inte att kränkningar och mobbing är rätt utan jag säger att det är en onödig sak att bråka om. Ungdomar kommer inte sluta tycka att det är roligt om de blir tvingade att sluta. Ist kommer det bli mer roligt att provocera fram en reaktion från alla vuxna som i högstadieåldern är de jobbigaste människor som finns.

    Eftersom jag själv nyss varit i den åldern så vet jag hur det känns och kan relatera till dem som vill ha ett lite roligare tryck när de går ut skola. Dessa tröjor är en gemensam sak som knyter samman klassen en sista gång. Jag skulle inte vilja att någon tog det ifrån oss

  4. Berit Sjögren

    Var kommer grisarna in? Vad är så roligt med det? Jag tycker ditt försvar är beklämmande. Drömmer niorna om sex med djur? F F många gånger om.

  5. Ida Norberg

    Svar till Berit Sjögren (2011-02-03 15:30)
    Ja du har så rätt, det borde självklart vara bilder på människor istället. Så verklighetstroget som möjligt så inte ungdomarna får några konstiga avvikelser.

  6. agneta stenlund

    bra ida, Jag tycker att man kan rensa upp bland medierna så vi slipper nakna och fulla drägg på bästa sändningstid. Skoltröjorna är så oskyldiga och den lilla ”protesten” tycker jag man kan unna eleverna efter nio år i skola.

  7. S

    Men lite märkligt resonemang tycker du inte? Vi har kommit ”överens om” (!) att sex är naturligt. Det är väl klart att det är naturligt, knappast något som någon normalbegåvad person behöver komma överens med någon annan om! Och tyckte alla att det var så naturligt och oladdat skulle det ju knappast stå på någon töntig niondeklass tröja. Hela idéen bygger ju på att det förbjudet och spännande fast på ett ganska patetiskt sätt. Och ja, det är fel med sexualiseringen i samhället. Kanske går att skriva något nytt roligt och spännande på tröjorna??

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.